Muun muassa opettajien ja lääkäreiden työehdoista päästiin sopuun – koko kunta-alan sopimustilanne ratkeaa tänään

Lääkäreiden, opettajien ja tekniikan alan uusista työehdoista on saatu yöllä neuvottelutulos, kertoo julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Jukon puheenjohtaja Olli Luukkainen.

Lääkäreiden, opettajien ja tekniikan alan uusista työehdoista on saatu yöllä neuvottelutulos, kertoo julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Jukon puheenjohtaja Olli Luukkainen Twitterissä.

Näiden alojen sopiminen oli Jukon ehto sille, että se voi hyväksyä myös kunta-alan pääsopimuksen. Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala antoi aiemmin viikolla ratkaisuehdotuksen pääsopimuksesta, ja osapuolten on annettava siihen vastauksensa tänään kello 12.

Piekkala on aikaisemmin sanonut toivovansa sovun syntyvän vappuun mennessä.Työehtosopimusneuvotteluja on käyty tammikuun puolivälistä alkaen. Huhtikuun alussa valtakunnansovittelija pyydettiin vapaaehtoisesti sovittelemaan pääsopimuksen sorvausta.

Yön neuvotteluissa valtakunnansovittelija ei ollut mukana.

Peistä on väännetty muun muassa sopimuskauden pituudesta, palkankorotuksista ja kiky-tunneista.Pääsopimuksen sisällöstä ei kuitenkaan anneta tietoa ennen vastausten antamista valtakunnansovittelijalle.Sopimusten piirissä yli 400 000 työntekijää

Pitkään jatkuneissa neuvotteluissa ei ole tukeuduttu työtaistelutoimiin. Hoitajajärjestöt Tehy ja Super ovat todenneet, etteivät aiokaan ryhtyä koronaviruksen aiheuttamissa poikkeusoloissa työtaisteluihin.

Kunta-alan työehtosopimusten piirissä on yli 400 000 työntekijää. Vanhat työehtosopimukset umpeutuivat maalis-huhtikuun vaihteessa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut