Lukiolaiset marssivat kesälomille - katso kuvat ja video muuttokulkueesta

Lukiolaiset marssivat eilen muuton kunniaksi Aronahteelta Otan koululle. Kulkuetta johti lukiota toista vuotta käyvä Juulia Mäntynen, joka kannatteli Janne Hyrynkankaan keksimää iskulausetta " Otan Otan haltuun". Kuvat: Juha Sinisalo

Perjantaina koettiin Raumalla historian lehtien havinaa, kun Lyseon lukion oppilaat marssivat Aronahteelta Otaan, jossa lukio aloittaa ensi syksynä toimintansa.

Raumalla on ennenkin marssittu muuttojen yhteydessä.Ensimmäinen marssi järjestettiin vuonna 1969, kun Tarvontorin paikalla olleelta vanhalta lyseolta muutettiin Aittakarinkadulle valmistuneeseen uuteen lyseotaloon. Tällöin oppilaiden matkassa kulkivat myös penkit ja pulpetit.

Tällä kertaan lukiolaiset jättivät kuitenkin tavaroiden kantamisen muuttomiehille, sillä Lyseon lukion rehtorin Matti Saarivuoren mukaan matkaa Aronahteelta kertyy jonkin verran eikä remontin keskelle voi vielä tavaroita viedä.

Oppilaille oli huumorimielessä vihjattu, että jos ei osallistu marssiin, jatkaa syksyllä Hj. Nortamon peruskoulussa.

Muuttokulkue korvasi tänä vuonna Lysen lukion kevätjuhlan.

Kulkuetta kyltin kanssa johtanut lukion toisen vuoden opiskelija Juulia Mäntynen oli tyyyväinen, että porukkaa oli hyvin lähtenyt mukaan kulkueeseen.

- Odotimme, että olisi ollut vähemmän. Kaikki ovat olleet iloisella mielellä, hän iloitsi.

Mäntysen mielestä marssi oli mukava vaihtoehto kevätjuhlille. 

- Ja samalla saa rusketusta, huikkaa joku vierestä iloisesti.

Marssin lisäksi oli oppilaskunnan hallitus järjestänyt arvonnan, jossa kymmenen onnekasta lunasti itselleen Cafe Salin lahjakortin. Ennen kesälomille kirmaamista tanssittiin vielä koko porukan voimin Suomen Lukiolaisten Liiton liittotanssi.

Oppilaille oli huumorimielessä vihjattu, että jos ei osallistu marssiin, jatkaa syksyllä Hj. Nortamon peruskoulussa. Kulkueen reitti Aronahteelta Otan koululle kiemurteli halki keskustan. Lukiolaiset marssivat Kanalin vartta kohti Otan koulua. Matkaan oli otettu myös liput, jotka viestittivät kaukaa, että kulkue on tulossa.

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.