Mynämäkeläisabit kokeilevat sähköistä ylioppilaskoetta

Mynämäen lukion oppilaat testaavat ensimmäisinä suomalaisabiturientteina ylioppilastutkinnon sähköistä koetta. Testi tehdään ylioppilaskirjoituksiin valmentavana preliminäärikokeena. Ylioppilastutkintolautakunnan tavoite on avata sähköinen koemahdollisuus vuonna 2016, koko maahan se on määrä ulottua viimeistään vuonna 2019.

- Me tarvitsemme kokemuksia erityyppisistä ratkaisuista. ViLLE on mielenkiintoinen, mutta ei ainoa. Kaikki kokemukset ovat meille äärimmäisen tärkeitä, Ylioppilastutkintolautakunnan pääsihteeri Kaisa Vähähyyppä sanoo.

Sähköinen ylioppilaskoe on ensimmäistä kertaa käytössä Mynämäen lukion preliminäärikokeessa maanantaina 28. tammikuuta. Englannin kielen preliminäärikokeeseen osallistuvat ovat voineet valita perinteisen paperisen tai uuden sähköisen kokeen välillä.

- Preliminääriin osallistuu 48 henkilöä ja heistä 19 tekee kokeen sähköisenä, Mynämäen koulun rehtori Minna Stormi kertoo.

Sähköinen koejärjestelmä on osa Turun yliopiston informaatioteknologian laitoksella kehitettyä ViLLE-oppimisjärjestelmää. Tutkija Mikko-Jussi Laakson mukaan sähköinen koe antaa jatkossa mahdollisuudet muokata merkittävästi kokeen sisältöä.

- Ylioppilaskokeen kysymyksissä voidaan siirtyä nippelitietojen kysymisestä soveltavampaan suuntaan.  Sähköinen koe voi muuttaa koko ylioppilaskirjoituskokeen luonteen, Laakso sanoo.