Myös kesäauto pitää vakuuttaa

Pitääkö moottoripyörä vakuuttaa, jos sillä ajaa vain omassa kotipihassa? Entä vain kesällä käytössä olevan auton vakuuttaminen?

Paras muistisääntö on se, että pääsääntöisesti kaikki moottoriajoneuvot on vakuutettava, muistuttaa Liikennevakuutuskeskus.

Myös kausiluonteisesti käytössä olevat autot ja mopot on vakuutettava. Vakuuttamattomuustapauksissa näkyy kuitenkin selvä piikki kesäaikaan.

Liikennevakuutuksen laiminlyönnin seuraukset saattavat tulla yllätyksenä, vaikka liikennevahinkoa ei sattuisikaan. Kun vakuuttamattomuus käy ilmi, saa ajoneuvon omistaja tai haltija maksettavakseen laiminlyöntimaksun, eli hän joutuu maksamaan vakuutusmaksut takautuvasti ja korotettuina.

Vielä vakavampi paikka on, mikäli kuljettaja aiheuttaa vakuuttamattomalla ajoneuvollaan liikennevahingon.

Liikennevakuutus koskee myös mopoja. Vakuutus on otettava, vaikka ajo tapahtuisi ainoastaan metsätiellä tai omassa pihassa. Jos ajoneuvolla ylipäätään ajetaan, se pitää vakuuttaa.

Liikennevakuutus on laissa määrätty velvoite. Vakuutuksen voi hoitaa kuntoon missä tahansa liikennevakuutuksia myöntävässä vakuutusyhtiössä tai katsastuskonttorilla.