Myös Winnovassa ja Sataedussa viiveitä valintatietojen tulosten julkistamisessa

Kevään 2014 lukio- ja ammatillisen koulutuksen valintatietojen julkaiseminen on viivästynyt eri puolella Suomea. Koulutuksen järjestäjät saivat yhteisvalinnan tulokset Opetushallituksen järjestelmän kautta käyttöönsä kaksi vuorokautta myöhässä.

Satakunnan ammatilliset oppilaitokset Winnova ja Sataedu ovat olleet valmiina valintatietojen julkaisuun omissa verkkopalveluissaan heti tulosten tultua. Valintatietoja ei ole kuitenkaan voitu julkaista alustavan suunnitelman mukaisesti ensimmäisenä mahdollisena julkaisupäivänä eli tänään 12. kesäkuuta.

Valtakunnallisesta Opintopolku-palvelusta ei saa listaa niistä hakijoista, jotka ovat antaneet luvan julkistaa nimensä. Lisäksi valintojen tulostamista ja postittamista on vaikeuttanut järjestelmän useat käyttökatkokset. Kaikille ei ole voitu vielä lähettää valintakirjettä.

Winnovaan hakeneet voivat tiedustella yhteishaun tuloksia perjantaina 13. kesäkuuta kello 9–15 numerosta 044 455 8500. Opiskelupaikkatiedusteluja voi lähettää myös sähköpostitse opiskelijavalinta@winnova.fi. Mainitse sähköpostiviestissä koko nimesi, hakukohde sekä se, haitko kevään yhteishaussa vai kevään erillishaussa.

Aikuiskoulutusten valintatietoja voi tiedustella ko. koulutuksen vastuuhenkilöiltä.