Myrkypuuskat puhisivat Rauman saaristossa lähes 28 metriä sekunnissa

Länsi-Suomen Kylmäpihlaja-kamerassa näytti aamusella tältä. Pohjoisesta puhaltava myrskytuuli ei osu suoraan kuvassa näkyvään saaren etelärantaan. KUVA: LS24.fi

Aamuyöllä noussut myrskytuuli on yltänyt Kylmäpihlajan majakkasaarella melkoisiin lukemiin. Puuskatuuli oli kiukkuisimmillaan  aamukuuden aikaan, jolloin Ilmatieteen laitoksen mittari rekisteröi tuulen nopeudeksi peräti 27,5 metriä sekunnissa. Keskituulennopeus oli samaan aikaan 21,7 metriä sekunnissa eli yli myrskyrajan.

Puuskainen tuuli voimistui nopeasti kolmen aikaan yöllä, jolloin tuuli yltyi kymmenestä lähes 20 metriin sekunnissa noin vartissa.

Aamulla puoli kahdeksan aikaan tuuli oli heikennyt jo sen verran, ettei myrskyraja enää rikkoontunut. Tuuli oli kuitenkin edelleen voimakasta, ja ylsi puuskissa yhä yli 23 metriin sekunnissa.

Kova tuuli ja matalapaine nostivat nopeasti myös merenpintaa, joka oli perjantaiaamuna Raumalla noin 25 senttiä korkeammalla kuin torstai-iltana.

Ilmatieteen laitoksen kovan tuulen varoitus on voimassa Varsinais-Suomen maa-alueilla iltaan asti. Merellä varoitus kattaa koko Selkämeren.

Rauman Maanpäännokassa kova pohjoistuuli näytti voimaansa vielä perjantaina aamupäivällä, KUVA: Tanja Ranta/LS Luonto