Myrsky jättänyt Suomessa lähes 50 000 asiakasta ilman sähköä, Eurajoella katkoja 2 500 asiakkaalla – hätänumero on ruuhkautunut

Hätäkeskuslaitos muistuttaa soittamaan numeroon 112 vain niissä tilanteissa, joissa henki tai terveys on uhattuna tai vakavat omaisuusvahingot uhkaavat.

| Päivitetty

Sadekuuroja sisältävä kylmä rintama vyöryy yli Suomen. Voimakkaita puuskittaisia tuulia tuova rintama on katkonut runsaasti sähköjä, Sähkökatkokartta-sivuston mukaan Suomessa oli aamupäivällä puoli kahdentoista aikaan lähes 50 000 asiakasta ilman sähköä. Sähkökatkot painottuivat Etelä- ja Lounais-Suomeen.

Eurajoella pahimmillaan lähes 2500 asiakasta oli hetkellisesti ilman sähköä, Eurassa lukema oli hieman yli 2000. Raumalla pahimmillaan noin 300 asiakasta on ollut hetkittäin ilman sähköä.

Hätäkeskuslaitos ilmoitti, että hätänumero on ruuhkautunut säähän liittyvistä puheluista. Hätäkeskuslaitos kehotti viestissään soittamaan numeroon 112 vain niissä tilanteissa, joissa henki tai terveys on uhattuna tai vakavat omaisuusvahingot uhkaavat.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut