MyStar lipui keskiviikkoiltana RMC:n telakalta koeajolle – alus voi ehtiä vielä liikenteeseen pikkujoulukaudeksi

Länsi-Suomen lukija ikuisti RMC:n uusimman autolautan lipumassa Rihtniemen ohi keskiviikkoiltana. Kuva: Veli-Pekka Stenback

Rauma Marine Consctructionsin (RMC) edustajat hillitsivät viikko sitten torstaina mediaa, ettei Tallinkin uudesta MyStar-aluksesta otettaisi kuvia. Yhtiöltä kerrottiin, että alus lähtee koeajolle ihan lähiaikoina.

Lähiaikoina tarkoitti tämän viikon keskiviikkoiltaa, jolloin autolautta irtosi RMC:n telakalta.

Koeajo on RMC:lle elintärkeä, sillä autolautan piti valmistua jo keväällä, mutta koronan ja Ukrainan-sodan vuoksi projekti venyi. Onnistunut koeajo tietäisi kuitenkin sitä, että laivan voisi luovuttaa jo muutaman viikon päästä. Silloin se ehtisi vielä mukaan tärkeään pikkujoulukauteen.

Tallinkin valmistuttua RMC:llä on kuusi laivaa tilauskirjassa, joten töitä lähivuosille riittää. Tallinkin lautan ohella myös moni muu projekti on myöhässä, kuten esimerkiksi Tasmaniaan lähtevät TT-Linen kaksi autolauttaa. RMC:n vt. toimitusjohtaja Mika Laurilehto puhuu muutaman kuukauden viiveestä, josta on sovittu tilaajan kanssa.

– Tuotannon alku osui samaan aikaan Putinin projektin kanssa. Se aiheutti pienen tauon, kun teräksen saatavuudessa oli ongelmia ja hinnat korkealla. Nyt ”tasmanialaisten” ensimmäiset lohkot ovat valmiina telakalla ja lisää on tulossa Gdynian telakalta Puolasta. Kölinlasku on lokakuun lopulla, Laurilehto kertoo.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Tässä hallissa sotalaivat rakennetaan, myöhässä kuten RMC:n muutkin projektit – "Tuotanto alkaa ensi vuoden alkupuoliskolla"

Vain tilaajille RMC:n tulos viimein julki: tappiota karmeat 58 miljoonaa euroa – MyStarin viivästys keikuttaa yhtiötä