Myytti konsertoi kesäyössä

Rebekka Ylén (vas.), Iida Huhtala, Fanni Lehto ja kuusi muuta Lauluyhtye Myytin jäsentä laulavat perjantaina iltayhdeltätoista. Kuva: Juha Sinisalo​
Rebekka Ylén (vas.), Iida Huhtala, Fanni Lehto ja kuusi muuta Lauluyhtye Myytin jäsentä laulavat perjantaina iltayhdeltätoista. Kuva: Juha Sinisalo​

Raumalainen Lauluyhtye Myytti aistii kesäyötä laulun keinoin Pyhän Kolminaisuuden kirkon raunioilla perjantaina. Kuulijoille tarjoillaan todellinen kesäyön konsertti: Fanni Lehto paljastaa jokaisen kappaleen liittyvän jotenkin suveen.

Illan kattauksessa on myös aivan uusia kappaleita, joita ei ole ennen suomalaista kansanmusiikkia modernimmalla otteella laulavan yhtyeen tulkitsemana kuultu.

– Olemme käyneet kunnon nuottisavotan alkuvuodesta ja nyt kasassa on uusia biisejä, Lehto kertoo.

Idea ainutlaatuisessa miljöössä myöhään illalla järjestettävään kesäyön konserttiin syntyi jo viime syksynä, kun lauluyhtyeen jäsenet pohtivat Suomen kesää.

– Ajankohta on ihana, on valoisia iltoja ja öitä, Rebekka Ylén maalailee.

– Suomen kesässä on tiettyä taikaa ja tunnelmaa. Tämä on hyvä teema, Iida Huhtala lisää.

Kokoonpano on esiintynyt luonnon keskellä aiemminkin, tuolloin Sammallahdenmäellä. Laulajat uskovat, että perjantaina arjen häly on jo rauhoittunut kirkon raunioilla ja tunnelma on utuinen.

Laulajat kuvailevat konserttia on suhteellisen lyhyeksi pläjäykseksi: luvassa on 30–40 minuuttia musiikkia ilman väliaikaa. Vaikka suvi näyttäisi sateisen puolensa, yhdeksänhenkinen kokoonpano laulaa.

– Me ei olla sokerista, eikä toivottavasti yleisökään, Ylén hymyilee.

– Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleeksi nauttimaan elämyksestä.

Kesäyön konsertti Pyhän Kolminaisuuden kirkon raunioilla perjantaina 26.6. kello 23.