Naapurisopu on hyvällä mallilla Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa

Naapurit osaavat ilmeisesti käyttäytyä erityisen hyvin Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa. Veikkauksen asiakkailleen toukokuussa tekemän kyselyn mukaan 90 prosenttia vastaajista ei ole joutunut ikinä valittamaan naapurinsa käyttäytymisestä.

Se on paras luku kaikista Suomen maakunnista. Eniten naapurille valitetaan Pohjanmaalla.

Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa asuvilla on vähiten mökkejä koko Suomessa: 71% ilmoittaa, ettei omista mökkiä eikä täten mökkinaapureitakaan. Niillä, joilla mökki kuitenkin on, löytyy intoa viettää aikaansa mökkinaapureiden seurassa.

37% varsinaissuomalaisista ja satakuntalaisista on viettänyt juhannusta mökkinaapurinsa kanssa, mikä on suurin lukema kaikista Suomen maakunnista.

Kyselyn mukaan länsirannikolla mökkeilevät ovat myös Suomen ahkerimpia auttamaan mökkinaapuriaan, sillä jopa 46% ilmoittaa auttaneensa mökkinaapuriaan useammankin kerran.

Eniten varsinaissuomalaisissa ja satakuntalaisissa mökkinaapureissa ärsyttää ruohonleikkurin tai muun äänekkään laitteen käyttö (22%). Huomionarvoinen yksityiskohta on, että suomalaista 4% on ärsyyntyneitä mökkinaapurinsa alastonuinteihin. Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa joko kukaan ei ui alasti – tai sitten näky miellyttää silmää, sillä länsisuomalaisista vastaajista 0% ilmoitti alasti uimisen mökkinaapurin ärsyttävimmäksi piirteeksi.

Veikkauksen 15 000 kanta-asiakkaalleen lähettämään kyselyyn vastasi 169 varsinaissuomalaista ja satakuntalaista.