Naapurustolle selvää saapua vastaanottokeskus-tilaisuuteen

Minna Helkelä (vas.) ja Riitta Taavitsainen saapuivat vastaanottokeskus-tilaisuuteen hyvissä ajoin. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Minna Helkelä ja Riitta Taavitsainen saapuivat Rauma-saliin Varustajanvaheelle avattavan turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen naapurustosta Perämiehenkadulta.

Naapuruksille oli selvää, että keskiviikkoiltana järjestettyyn tiedotus- ja keskustelutilaisuuteen on osallistuttava, kun sellainen järjestetään. Yllätyksenä tuli Rauma-saliin saapuneiden runsaslukuinen joukko.

– Aihe kiinnostaa selvästi laajemminkin kuin pelkkää naapurustoa. Uskomme, että saamme vastauksia kysymyksiimme, naiset totesivat ennen tilaisuuden alkua.

"Aihe kiinnostaa selvästi laajemminkin kuin pelkkää naapurustoa."

Käytännön asiat, kuten jätteiden hoito, mahdolliset päihdeongelmat ja rikollisuus mietityttivät naisia eniten.

– Päälimmäisenä on huoli siitä, lisääntyykö rikollisuus. Saavatko pyörät olla edelleen pihassa? Reppumiesten kanssa ei ole ollut vuosiin ongelmaa, 14 vuotta Lonsissa asunut Helkelä pohtii.

Puheenaiheelta ei naisten mukaan voi välttyä yhdelläkään koiralenkillä. Molemmat toivovat, että Lonsille muuttaa lapsiperheitä.

– Pelkoa ei ole. Nyt katsotaan mielenkiinnolla, mitä tapahtuu, yhdeksän vuotta sitten Lonsiin muuttanut Taavitsainen summaa.

"Nyt katsotaan mielenkiinnolla, mitä tapahtuu."

Lue lisää vastaanottokeskus-tilaisuuden herättämästä keskustelusta Länsi-Suomen verkkosivuilta vielä tänään. Julkaisemme koko jutun poikkeuksellisesti maksutta.