"Näiden tähtien alla" tutkii taiteilijan minuutta

Taiteilija Kirsi Backmanin näyttely Vuojoen kartanon galleria Gylichissä on saanut innoituksensa historiasta.

Taiteilija Kirsi Backmanin taidenäyttely ”Näiden tähtien alla” avautuu Vuojoen Kartanon Galleria Gylichissä Eurajoella perjantaina. Keramiikka- ja romumetalliteoksista koostuva näyttely on esillä 23.10. saakka.

Näyttely ammentaa ensisijaisesti paikallisesta historiasta, tarinoista, paikoista ja rakennuksista sekä Eurajoen Nurkin suvusta, johon taitelija itsekin kuuluu.

Parin vuoden takainen Genovan matka ja alkukesästä toteutunut matka Firenzeen ovat myös olleet taiteilijalle innoittajina näyttelyn teoksia suunnitellessa.

– Omien juurieni tutkimisen ja historian avulla pyrin jäsentämään omaa paikkaani tässä suuressa maailmankaikkeudessa. Mistä kaikkialta ja millaisten yhteensattumien, kohtaloiden, kohtaamisten ja tapahtumien kautta olen saanut oman geeniperimäni, Backman kertoo.

Vuojoen kartanon pihapiirissä on esillä myös Backmanin Ympäristökoru-näyttelyyn toteuttama teos Oodi helmenkalastajille.

Teosten materiaaleina on korkeanpolton keramiikkaa ja romumetallia. Teokset on hitsannut taiteilijan aviomies Kai Backman.

Näyttelyyn on vapaa pääsy, ja se on avoinna maanantaista perjantaihin kello 9–16 sekä 5.9.; 12.9. ja 18.10. kello 11–14.