Näillä ehdoilla Otan koulu kelpuutetaan lukioksi

Raumalla suunniteltavat koulujen siirto-operaatiot ovat kasvatus- ja opetuslautakunnan päättäjien mielestä pääosin hyväksyttävissä. Kantaa ei otettu Uotilanrinteen peruskoulun välikaiseen muuttoon Otan kouluun, joka tapahtuu kuluvan vuoden syksyllä, vaan tämän vaiheen jälkeiseen pysyväisratkaisuun. Sellaiseksi ehdolla on Otan koulun muuttaminen Rauman lyseon lukion toimipaikaksi ja lukiolta vapautuvan Aronahteen koulukeskuksen ottaminen Uotilanrinteen peruskoulun käyttöön.

Lukion Ota-muuton kasvatus- ja opetuslautakunta hyväksyisi kuitenkin vain ehdollisena. Opetuspäättäjät ovat sitä mieltä, että lukio voidaan sijoittaa Otan kouluun vuoden 2016 syksystä lähtien vain, jos kaikki lyseon lukion johtokunnan esittämät tilatarpeet on huomioitu. Vaatimuslistalla on muun muassa vähintään 32 luokkahuonetta, ruokailutilat noin 200 opiskelijalle sekä asianmukaisesti varusteltu sisäliikuntila, jossa voidaan järjestää ylioppilaskirjoitukset.

Kasvatus- ja opetuslautakunta on myös sitä mieltä, että Uotilanrinteen peruskoulun sijoittuminen lukiolta vapautuviin Aronahteen tiloihin on perusteltua. Lisäksi kasvatus- ja opetuslautakunnan mielestä kaupungin on käynnistettävä viipymättä uuden Pohjoiskehän koulun suunnittelu.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut