Näin Eura ja Rauma aikovat edetä liitoskuvioissaan

Vapaaehtoista kuntaliitosta suunnittelevat Eura ja Rauma eivät ole hylänneet hankettaan. Näin siitä huolimatta, että Euran valtuustoryhmien puheenjohtajat antoivat ymmärtää maaliskuun loppupuolella, että suhtautuminen liitokseen on tällä haavaa kielteinen.

Osapuolet ovat kuitenkin nyt sopineet yhteisestä suunnasta ja etenemisvauhdista Euran ja Rauman yhteisessä seminaarissa keskiviikkona. Euran päättäjiltä ei vielä saatu selkeitä kannanottoja yhdistymisen puolesta tai sitä vastaan, raumalaiset valtuutetut puolestaan ovat lähes poikkeuksetta kuntien yhdistymisen takana.

Aiemmin sovittuun päätöksenteon aikatauluun on tulossa Euran kunnanvaltuuston päätöksen johdosta. Sen mukaan kunnassa järjestetään neuvoa antava kansanäänestys, jos Euran kunnanhallitus päätyy kesäkuussa ehdottamaan Euran valtuustolle yhdistymissopimuksen hyväksymistä. Uuden aikataulun mukaan Rauma ja Eura tulevat tekemään lopulliset päätökset yhdistymisestä syys-lokakuun vaihteessa.

Kuntarakenneselvityksen asiakirjat asetetaan yleisesti kuntalaisten nähtäville 30 päivän ajaksi. Lisäksi koteihin jaetaan toukokuun aikana kuntien yhdistymistä käsittelevä tiedotuslehti.