Näin paketti ehtii perille ennen joulua

Matkahuollon Pakettipalveluiden kautta kulkevat paketit ehtivät perille jouluksi, kun ne lähetetään viimeistään 21.12. Kuva: LS-arkisto/Ari Anteroinen

Joulu on yksi vuoden vilkkaimmista matkustus- ja paketinlähetysajankohdista. Matkahuollon Pakettipalveluiden kautta kulkevat paketit ehtivät perille jouluksi, kun ne lähetetään viimeistään 21.12. Ruuhkien välttämiseksi paketit kannattaa lähettää kuitenkin mahdollisimman ajoissa.

Enintään 10 kilon paketeille voi ostaa kuljetuksen etukäteen osoitteessa matkahuolto.fi, sillä se nopeuttaa asiointia pakettipisteissä joulun pakettiliikenteen ollessa vilkasta.

Viime hetkille jäänyt joululahjamuistaminen kannattaa lähettää pikapakettina, joka on tarkoitettu erityisen kiireisille lähetyksille. Pikapaketti ehtii määrä- ja lähtöpaikasta riippuen perille jopa samana päivänä eli vielä 23.12. lähetettynäkin.

Bussiliikenteen aikatauluissa on runsaasti muutoksia jouluna, vuodenvaihteessa ja loppiaisena. Osa vuoroista jää pyhinä kokonaan ajamatta, varsinkin jouluaattona ja ensimmäisenä joulupäivänä.

Joulun ja vuodenvaihteen pyhinä matkustavien kannattaa hankkia bussi- ja paikkaliput etukäteen Matkahuollon verkkosivuilta osoitteesta matkahuolto.fi tai paikan päältä Matkahuollon toimipaikoista.

Aikataulut voi tarkistaa osoitteesta matkahuolto.fi tai numerosta 0200 4000.