Näin paljon Raumalla tarjottiin kirkon vieren kerrostalosta – "Jännityksellä seurasimme"

Huutokaupasta tuli viime metreillä kahden tarjoajan kilpa.

Huuto Rauman seurakunnan omistamasta Luostarinkadun kerrostalosta on päättynyt.

Kirkon vieressä sijaitsevan Luostarinkatu 3:n kerrostalon huutokauppa on päättynyt Raumalla. Nettihuutokaupassa annettu korkein tarjous oli 480 000 euroa. Huutokauppa päättyi perjantaina kello 12.19. Viimeisestä huutopäivästä sukeutui varsinainen huutokilpa, sillä loppusuoralla korkeimmasta tarjouksesta kilpaili kaksi tarjoajaa.

– Jännityksellä seurasimme, seurakunnan kiinteistöpäällikkö Eino Korsi kommentoi.

Perjantain aikana kaksi huutajaa jätti peräjälkeen yhteensä 29 tarjousta kohteesta. Korotuskilpaa käytiin ajoittain jopa vain 500 euron korotuksilla. Viimeiseen huutopäivään lähdettiin 450 000 eurosta, kunnes hinta hilautui lopulta 480 000 euroon.

– Ihan tyytyväisiä olemme tässä kohtaa, tietenkin kirkkoneuvosto ja kirkkovaltuusto sen päättävät. Lopputulos oli ihan realistinen, sellainen kuin arvioitiin sen voivan olla, Korsi totesi.

Rauman seurakunta oli asettanut kohteen pohjahinnaksi 380 000 euroa. Summa oli noin kaksi kolmasosaa siitä, mitä kiinteistövälittäjät olivat aiemmin arvioineet kohteen arvoksi.

Kerrostalon kauppaa käsittelee seurakunnan kirkkoneuvosto kokouksessaan 23. elokuuta. Jos neuvosto esittää kauppojen solmimista, käsittelee kirkkovaltuusto asiaa 7. syyskuuta.

Rauman seurakunnalle jää myytävää Luostarinkadun kerrostalon jälkeenkin. Syyskuun aikana nettihuutokauppaan tulee myyntiin Kalliokamarina tunnettu pienkerrostalo Kalliokadulta. Sen pohjahinnaksi seurakunta on asettanut 280 000 euroa.

Luostarinkadun kerrostalon huutokaupan päättymisestä uutisoi ensimmäisenä Satakunnan Kansa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut