Näin Rauma ratkaisi sote-johtajansa virkavapauden

Rauman sosiaali- ja terveysjohtaja Antti Parpolle on myönnetty yhden vuoden virkavapaus tehtävästään. Rauman kaupunginhallitus eväsi Parpon anomuksen virkavapaudesta, joka olisi jatkunut vuoden 2018 loppuun saakka eli melkein kolme vuotta.

Sen sijaan virkavapaus myönnettiin ajalle 1.2.2016–1.2.2017. Kaupunginhallitus päätti samalla käynnistää välittömästi sisäisen ja ulkoisen haun määräaikaisen sote-johtajan valitsemiseksi.

- Olisi mielellään pidetty Antti Rauman kuvioissa, mutta ymmärrystä löytyy sille, että pätevä kaveri haluaa hakeutua haastaviin tehtäviin, sanoo Rauman kaupunginhallituksen puheenjohtaja Rainer Lehti (sd.).

Sosiaali- ja terveysjohtaja Parpo haki virkavapautta 1. helmikuuta alkaen, koska hän tuli valituksi Turun muutosjohtajan kolmivuotiseen virkaan. Rauman kaupunginhallitus ei ottanut Lehden mukaan kantaa siihen, jatketaanko Parpon virkavapautta aina vuosittain jatkossakin.

- Katsotaan nyt, miten koko sote etenee. Ei Varsinais-Suomen osaltakaan vuodessa valmista tehdä, se on aivan varma, arvioi Lehti.