Näin Rauma vastaa Karin kampuksen kilpailutuskiistaan

Valitus torjutaan täysin. Oikeudelta pyydetään lupaa solmia tarjouskilpailun voittajan kanssa sopimus.

Karin kampuksen kulisseissa on käynnissä kiista siitä, kenen hoidettavaksi talon ruoka- ja puhtauspalvelut kuuluvat.

Rauman kaupunki torjuu Karin kampuksen kilpailutuksesta markkinaoikeudelle jätetyn valituksen. Sen mielestä RTK-Palvelu Oy:n jättämä valitus on perusteeton.

Rauma tulee vaatimaan markkinaoikeudelta valituksen hylkäämistä sekä pyytämään hankintapäätökselle täytäntöönpanolupaa.

Jos oikeus luvan myöntää, voisi Rauma solmia hankintasopimuksen tarjouskilpailun voittajan kanssa.

Kampus käyntiin ensi vuonna

Markkinaoikeuteen valittanut raumalainen RTK-Palvelu Oy jäi kampuksen siivous- ja ateriapalveluita koskevassa tarjouskilpailussa kakkoseksi.

Valituksi tuli ISS Palvelut Oy, jonka tarjous oli RTK-Palvelun tarjousta 2,4 miljoonaa euroa halvempi.

Karin kampuksella aloittaa ensi elokuussa Hj. Nortamon koulu. Kansalaisopisto alkaa syyskuussa.

– Edetään prosessissa askel kerrallaan. Toimimme parhaamme mukaan, jotta palvelut toimivat, kun kampus aukeaa, Rauman konsernipalveluiden toimialajohtaja Sari Salo sanoo.

Epäselvänä pidetty tarjouspyyntö

Kaupunginhallitus antaa ensi viikolla kaupungin vastineen markkinaoikeudelle liittyen valitukseen.

Samalla kaupunginhallitus vastaa RTK-Palvelun kaupungille jättämään oikaisuvaatimukseen, joka sisältää samoja seikkoja kuin oikeusvalituskin.

RTK hakee oikaisuvaatimuksessa hankintapäätöksen kumoamista ja asian uudelleen ratkaisemista.

Perusteluina on muun muassa se, että tarjouspyyntö on epäselvästi laadittu tarkastussiivousten määrän osalta. Tarjoajia ei ollut myöskään vaadittu ilmoittamaan, kuinka monta tuntia kuluu tarvittavien siivousten suorittamiseen.

Siivousten määristä kyse

Rauma aikoo vastata, että tarkastussiivousten määrät ovat käyneet selkeästi ilmi tarjouspyynnöstä ja sen liitteistä. Tarkastussiivousten määrät ovat olleet alan ammattimaisille toimijoille selvät.

WC-tilojen tarkastussiivouksien osalta Rauma vastaa, että sillä ei ole ollut hankintalakiin tai oikeuskäytäntöön perustuvaa velvoitetta määrittää WC-tiloille tarkastussiivouksia.

Tuntimääristä Rauma toteaa, että se ostaa palveluihin liittyen töiden lopputulosta eikä tuntimääriä, joten sillä ei ole merkitystä, kuinka monta tuntia töiden suorittamiseen käytetään.

4 prosenttia yli arvion

RTK vetoaa myös siihen, että voittaneen tarjoajan ISS:n hinta on ollut poikkeuksellisen alhainen. Rauma toteaa, että väite ei perustu lakiin eikä hinta ollut poikkeuksellisen alhainen.

Voittanut tarjous ylitti kaupungin etukäteen arvioiman hinnan noin 4 prosentilla. RTK-Palvelun tarjoukseen verrattuna voittanut tarjous oli 26 prosenttia halvempi.

Rauman kaupunki haki tarjouskilpailulla yritystä, joka vastaa kampuksen kouluruuista, puhtaanapidosta, kahvilasta, lipunmyynnistä sekä tapahtumien tarjoiluista. ISS:n tarjous neljän vuoden palveluista oli 6,78 miljoonaa euroa, RTK:n 9,2 miljoonaa euroa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut