Nainen putosi luolaan Pirunpesän reitillä Porissa

- Loppu hyvin, kaikki hyvin, kommentoi Satakunnan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Antti Halmela iltapäivällä loppunutta nosto-operaatiota.

Tilanne alkoi, kun pariskunta oli ulkoilemassa Porin Lyttylässä, Pirunpesän reitillä. Nainen putosi noin 3-4 metriä syvään luolaan ja loukkasi jalkojaan. Mies hälytti pelastuslaitoksen paikalle kello 12.30.

- Hoitohenkilökunta meni potilaan luokse luolaan ja hän sai heti hoitoa, eli tilanne oli koko ajan stabiili, Halmela kertaa.

Naisen nostaminen luolasta oli haastavan, kivikkoisen ja kallioisen maaston vuoksi monivaiheinen operaatio.

- Hänet nostettiin koripaareilla luolasta, minkä jälkeen siirsimme hänet kalliolta köysirataa pitkin parempaan maastoon ja siitä mönkijällä metsäautouraa pitkin ambulanssille.

Pirunpesän reitkeilyreitti on Halmelan mukaan suosittu luonnonnähtävyys Porissa. Alueella on paljon kuoppia, luolastoa ja kivikkoa. Luolia ei ole merkitty tai aidattu. Niihin putoaminen on silti harvinaista.

- Aika poikkeuksellinen onnettomuus tämä oli, Halmela summaa.

Pahemminkin olisi voinut käydä. Luolaan pudonnut nainen loukkantui vain jaloistaan ja lisäksi hänellä oli mukana kumppani, joka sai hälytettyä avun paikalle nopeasti.