Naisopettaja tuomittiin oppilaan hyväksikäytöstä – välitti myös nuuskaa ja alkoholia

Nelikymppinen naisopettaja on tuomittu tekoaikaan 17-vuotiaan oppilaan seksuaalisesta hyväksikäytöstä Salossa, kertoo Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

Nelikymppinen naisopettaja on tuomittu tekoaikaan 17-vuotiaan oppilaan seksuaalisesta hyväksikäytöstä Salossa, kertoo Varsinais-Suomen käräjäoikeus. Hyväksikäyttö tapahtui touko–kesäkuussa 2018.

Oikeuden mukaan nainen käytti hyväkseen henkistä yliotettaan siten, että seksuaalinen hyväksikäyttö pääsi tapahtumaan.

Uhri ei oikeuden mukaan ymmärtänyt, mihin oli ryhtymässä tai toimintansa seurauksia. Opettaja oli esitetyn näytön perusteella tapahtumienkulun alullepanija ja mahdollistaja, käräjäoikeus toteaa.

Nainen tuomittiin myös virkavelvollisuuden rikkomisesta sekä alkoholin ja nuuskan välittämisestä oppilaille. Syytteen mukaan kyse oli siiderin ja kuohuviinin välittämisestä.

Nainen tuomittiin torstaina neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Hänet määrättiin maksamaan uhrille kärsimyksestä 800 euroa sekä uhrin lääkäri-, todistelu- ja oikeudenkäyntikuluja noin 3 500 euroa.

Tuomio on salattu suurilta osin, eikä oikeudenkäyntiasiakirjoista ilmene, missä teot ovat tapahtuneet ja oliko kyseessä uhrin oma opettaja. Käräjäoikeuden laatimassa julkisessa selosteessa todetaan kuitenkin, että virkamies voi syyllistyä virkarikokseen myös vapaa-ajallaan, mikä viittaisi siihen, ettei kyse olisi ollut kouluajasta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut