Nämä kolme tarjokasta ovat jäljellä Rauman uusimman koulun rakentajaksi

Rakennusliikkeet kisaavat yli 24 miljoonan euron hankkeesta.

Uuden koulun rakentamisen on tarkoitus käynnistyä ensi vuonna Rauman Uotilassa. Sijainniksi tulee tyhjä tontti, jolla ennen seisoi Uotilanrinteen koulurakennus.

Rauman Uotilaan suunnitellun puukoulun ja -päiväkodin rakentajaksi on tarjolla kolme rakentajaa. Kesällä käynnistynyt tarjouskilpailu on edennyt seuraavaan vaiheeseen, johon kutsutaan kolme halukasta rakentajaa. Alustavat tarjoukset jätti alun perin viisi eri ehdokasta. Nyt tekninen valiokunta on valinnut jatkoon menijät.

Toiseen tarjousvaiheeseen kutsun saavat: Oulun Rakennusteho Oy alihankkijoinaan Suunnittelutalo PPG Oy ja AOR Arkkitehdit Oy, Rakennusliike Lapti Oy alihankkijoinaan Arkkitehtitoimisto Perko Oy ja Sitowise Oy sekä Hartela Länsi-Suomi Oy alihankkijoinaan Arkkitehtisuunnittelu Mikko Uotila Oy ja A-Insinöörit Suunnittelu Oy.

Kakkosvaiheessa kaupunki järjestää työpajat kunkin tarjoajan kanssa. Niissä on tarkoitus kehittää laadittuja tarjouksia yhdessä kaupungin edustajien ja tarjoajien sekä niiden projektitiimien kanssa.

Uotilan puukoulun, -päiväkodin ja sivukirjaston tekijä valitaan marras-joulukuuussa teknisessä valiokunnassa.

Uotilaan tulee alakoulu, esiopetus, kuusi varhaiskasvatusryhmää, iltapäiväkerho, liikuntahalli ja itsepalvelukirjasto. Rakentamisen on tarkoitus alkaa ensi vuoden keväällä. Käyttöönoton aikataulu on vuoden 2025 loppu. Kustannusarvio on 24,3 miljoonaa euroa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut