Nämä perinteikkäät raumalaiset ravintolakiinteistöt etsivät nyt uutta omistajaa: "Olisi pitänyt jäädä eläkkeelle jo 10 vuotta sitten"

Alkuvuodesta myyntiin tulleen Villa Tallbon lisäksi Sinervaarat ovat päättäneet luopua myös ravintola Savilan kiinteistöstä.

Keskeisellä paikalla sijaitseva ravintola Savilan ja Nurkk Trahtöörin kiinteistö on myynnissä. Rakennuksessa on erilaista ravintola- ja kokoustilaa kolmessa tasossa.

Sinervaarojen perheyritys Tallbo-ravintolat pani tämän vuoden maaliskuussa yleiseen myyntiin Petäjäksessä sijaitsevan Villa Tallbon sekä siihen kuuluvan erillisen juhlatilan.

Purjelaivakauden pitsihuvilan ja vuonna 2008 valmistuneen juhlatilan pyyntihinta oli aluksi yhteensä 1,4 miljoonaa, mutta nykyisin niissä on 1,2 miljoonan euron hintalappu.

Vanhassa Raumassa kaksi ravintolaa

Villa Tallbon ohella kaupan on nyt myös saman yrityksen omistama Vanhan Rauman liikekiinteistö Vanhankirkonkatu 1:ssä. Molempia myy Haave LKV.

Keskeisellä paikalla Savilanpuiston laidalla olevassa 600 neliön rakennuksessa toimivat sekä ravintola Savila että vuonna 2020 avattu Nurkk Trahtöör. Kokonaisuuden hinta on 598 000 euroa.

– Laitoimme Savilankin myyntiin, koska kartoitamme potentiaalisia ostajia. Tosiasia on, että Erkin ja minun olisi pitänyt jäädä eläkkeelle jo kymmenen vuotta sitten, mutta koronapandemiaa seurannut ravintola-alan työvoimapula on pakottanut meidät olemaan edelĺeen toiminnassa mukana, Maila Sinervaara toteaa.

Sinervaarat ostivat vuonna 1991 laivanvarustaja Gabriel Granlundille 1900-luvun alussa rakennetun Villa Tallbon ja remontoivat sen kauttaaltaan. Ravintolakäytössä se on ollut vuodesta 1992 lähtien.

Vuonna 1997 perheyritys alkoi pitää myös Vanhankirkonkatu 3:ssa Wähä Tallbo -ravintolaa. Isompiin tiloihin ravintola muutti vuonna 2017, kun Sinervaarat ostivat vieressä sijaitsevan Vanhankirkonkatu 1:n.

Samalla ravintola muutti nimensä Savilaksi.

Vaikka Tallbon perustajat Erkki ja Maila Sinervaara työskentelevätkin edelleen yrityksen ravintoloissa, heidän lisäkseen niiden pyörittämisessä ovat olleet mukana lapset Antti ja Maija.

Sijainti paraatipaikalla

Vanhankirkonkatu 1:ssä sijaitseva rakennuskokonaisuus on valmistunut vuonna 1989. Se on ollut aikoinaan koulutus- ja toimistokäytössä, minkä lisäksi kolmikerroksisessa rakennuksessa on toiminut useita yrityksiä.

– Kiinteistössä on kolme sisäänkäyntiä, joten rakennuksen voi muuttaa pienemmiksi liiketiloiksikin, Maila Sinervaara huomauttaa.

Runsaasti kunnostettu ravintola-liikerakennus sijaitsee Sinervaaran mukaan ”Rauman parhaimmalla paikalla, tapahtumien keskipisteessä”.

Mikäli molemmat Sinervaaran perheyrityksen omistamat kiinteistöt menevät kaupaksi, ravintolatoiminnan mahdollisesta jatkamisesta jossain toisessa kiinteistössä ei ole Maila Sinervaaran mukaan vielä keskusteltu.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut