Nanu on viides koulu pitkässä listassa – onko Rauma koulupurkamisen luvattu kaupunki?

Raumalla on lyhyessä ajassa päätetty purkaa jopa viisi koulurakennusta. "Tämänkaltaisiin ratkaisuihin on nyt päädytty", toteaa toimialajohtaja Suvanto.

Nanun koulu liittyi viimeisimmässä kaupunginhallituksen kokouksessa pitkään listaan. Siitä tuli lyhyen ajan sisään viides purettavaksi määrätty raumalainen koulurakennus.

Viime vuonna maaliin saatiin jo Uotilanrinteen koulun purku-urakka. Uotilan alakoulun purkuun taas – huolimatta tämänkin lehden sivuilla esitellyistä vastustuspyrkimyksistä – on jo valittu urakoitsija.

Periaatepäätös puolestaan on tehty Nanun lisäksi myös vanhan lyseorakennuksen ja Aronahteen osalta.

Purkamisten taaja tahti tuntuu monesta häkellyttävältä. Esimerkiksi Nanun purkupäätöksestä kertovan uutisen kommenttikenttään Länsi-Suomen Facebook-sivuilla kerääntyi nuoria aikuisia muistelemaan omia koulupolkujaan.

– Kävin ala-asteen Nanussa, yläasteen Lyseossa ja lukion Aronahteessa. Ikää 23 ja pian ei ole yhtäkään noista enää pystyssä, kirjoitti eräskin raumalainen.

Kysytäänpä siis suoraan: Rauman kaupungin tekninen toimialajohtaja Tomi Suvanto, onko Rauma purettujen koulujen luvattu kaupunki?

– Tämänkaltaisiin ratkaisuihin on nyt päädytty, myös Nanun koulun osalta. Korostan, että sekin olisi ollut korjattavissa, mutta nämä sisäilma-asiat tietäen päädyttiin purkamiseen, Suvanto vastaa Länsi-Suomelle.

Samaan hengenvetoon hän muistuttaa, että vastaavasti Otan ja Karin kouluissa päätettiin tehdä peruskorjaus. Suvanto vakuuttikin jo helmikuussa, ettei purkupäätöksiä tehdä noin vain, vaan ne ovat aina ”ison arvioinnin takana” (LS 11.2.2018).

Päivän Länsi-Suomessa laaja uutisanalyysi aiheesta otsikolla "Koulurakentamisessa on nyt oppimisen paikka".

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut