Nanun tuotantokeittiö mukana Kouluruokakilpailussa: "Reseptejä emme voi vielä paljastaa, mutta lapskoussia niistä ei löydy"

Kilpailuun osallistumisesta päävastuussa ovat ruokapalveluvastaava Hanna Katajamäki (kesk.) sekä kokit Maija Nuotio ja Tanja Rautiainen.

Rauman kaupungin ruokapalveluiden alaisuudessa toimiva Nanun tuotantokeittiö on ilmoittautunut mukaan valtakunnalliseen Kouluruokakilpailuun 2020. Kilpailuun on ilmoittautunut yhteensä 11 keittiöitä ja koulua ympäri Suomen.

Rauma on edustettuna Kouluruokakilpailussa ensimmäistä kertaa. Kilpailuun osallistumisesta päävastuussa ovat ruokapalveluvastaava Hanna Katajamäki sekä kokit Tanja Rautiainen ja Maija Nuotio.

Kouluruokakilpailu on valtakunnallinen ammattikeittiöille suunnattu kilpailu. Osallistujat suunnittelevat ja toteuttavat kouluruokailuun soveltuvat liha-, kala- ja kasvisruokareseptit.

Esikarsinta-aika koittaa tammikuussa, kun reseptit julkistetaan ja ruuat valmistetaan koululaisten testattaviksi. Nanun tuotantokeittiön ruokasalissa tarjoillaan siis tammikuussa kolmena päivänä kilpailuun suunnitellut annoskokonaisuudet.

Nanun koulun oppilaiden tehtävänä on arvioida reseptit ja makuelämykset. Mitä paremmat pisteet oppilaat antavat, sitä varmempi on Nanun tuotantokeittiön kilpailutiimin paikka finaalissa. Maaliskuussa Gastromessuilla järjestettävään finaaliin etenee kuusi keittiötiimiä. Voittajajoukkueelle on luvassa palkintomatka Italiaan.

Tänä vuonna Kouluruokakilpailun teemana on innovatiivisuus ja vastuullisuus. Raumalla reseptien pääpiirteet ovat tiedossa, mutta lisukkeita hiotaan vielä. Kaikista annoksista on kuitenkin valmistettu jo koe-eriä.

– Reseptejä emme voi vielä paljastaa, mutta lapskoussia niistä ei löydy. Aluksi ajattelimme erottautua perinneruualla, mutta tuotantopäällikkö ohjeisti keksimään aivan jotain uudenlaista, ruokapalveluvastaava Hanna Katajamäki sanoo.