Narvin toimitusjohtaja vaihtuu: kiuastehdasta läpi tulipalonkin luotsannut Arto Sainio kokee, että nyt on oikea aika vaihtaa vetäjää – tilalle muuan maailmanmestari

Uusi toimitusjohtaja tunnetaan paitsi työstään satakuntalaisessa vientiteollisuudessa ja viimeksi Rauman telakalla, myös korkeushypystä.

| Päivitetty

Narvin kiuastehtaalla alkaa "uusi aikakausi", yhtiö julistaa maanantaina julkaisemassaan tiedotteessa. Se tarkoittaa käytännössä kahta asiaa.

Ensimmäinen on se, että yrityksen yritysilme on uudistettu. Se vastaa nyt yhtiön "kasvutavoitteita ja nykyistä tuote- ja palvelukokonaisuutta".

Kenties maallikon silmään merkittävämpi muutos on kuitenkin tämä toinen: yrityksen toimitusjohtaja vaihtuu. Vuodesta 2013 yhtiön toimitusjohtajana toiminut Arto Sainio jättää yhtiön seuraajalleen Samuli Nurmiselle marraskuun alusta lähtien.

Moni Länsi-Suomen lukija muistanee Sainion viimeistään kesältä 2020, jolloin tämä näkyi lehden palstoilla traagisesta syystä: tehdas kärsi mittavia vahinkoja tulipalossa.

Tuhkasta nousi kuitenkin uudistunut tehdas, jonka uusi kokoonpanolinja otettiin käyttöön syksyllä 2021.

Sainio jatkaa edelleen työtään yhtiön hallituksessa ja sen vähemmistöosakkaana.

– Tämä on henkilökohtainen päätökseni, koen, että nyt on juuri oikea hetki vaihtaa vetäjää. Yrittäjänä olen saanut rakentaa lappilaisen, kunnianhimoisen ja vastuuta ottavan työyhteisöni kanssa Narvista entistä vahvemman ja kansainvälisemmän yhtiön, Sainio lausuu tiedotteessa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Tuleva toimitusjohtaja, 42-vuotias kauppatieteiden maisteri Samuli Nurminen on Narvilla paluumuuttaja. Hän on ollut neljä vuotta poissa ja toiminut urallaan muun muassa satakuntalaisessa vientiteollisuudessa.

Tehtävään hän siirtyy telakkayhtiö Rauma Marine Constructionsista, jossa on toiminut muun muassa projektihankkeen johtoryhmässä vastuualueenaan talous.

– Minulle on kunniatehtävä lähteä luotsaamaan Narvia, jolla on yli 80-vuotinen, menestyksekäs historia sauna- ja tulisijatuotteiden suunnittelijana ja valmistajana. Laadukkaat, alusta loppuun asti kotimaiset omat tuotteet, huippuluokan ammattilaisista koostuva henkilökunta sekä laaja ja kasvava asiakaspohja luovat menestykselle erinomaisen perustan. Arto on tehnyt hienoa työtä Narvin toimitusjohtajana, Nurminen sanoo.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut