Näsi pelkää, että mäntyöljyä tuhlataan polttoaineeksi

| Päivitetty

Raumalla toimivan Forchemin toimitusjohtaja Risto Näsi pitää mäntyöljyn määrittelemistä tähteeksi teollisuuspoliittisena virheenä. Hän pelkää, että valtion toimet vievät niukan luonnonvaran autojen polttoaineeksi, vaikka mäntyöljyä voisi hyödyntää paljon fiksummin.

Forchem ja sen Oulussa operoiva kilpailija Arizona Chemical julkaisivat kimpassa kannanoton ja videon, jossa havainnollistetaan tuoreen EU-direktiivin vaikutusta.

- Direktiivin hyvät tarkoitukset joutuvat vastatuuleen, kun vientituloa tuottavaa, ilman tukiaisia pärjäävää kemian biojalostusta haitataan valtion biopolttoainetuotannolle suuntaamin tukitoimin. Olemme valmiit ja pystymme kilpailemaan tärkeästä raaka-aineestamme, mutta markkinan tulisi antaa toimia vapaasti niin, että se on tasa-arvoinen ja reilu kaikille mäntyöljyn käyttäjille, sanovat Näsi ja Arizona Chemicalin hallituksen puheenjohtaja Juhani Tuovinen.

ILUC-direktiivillä halutaan suosia polttoainekäyttöön materiaaleja, joille ei nähdä arvoa tuotteina ja jotka siksi määritellään tähteiksi. Mäntyöljyn lisäämistä tähdelistalle Näsi ja Tuovinen pitävät vakavana ja karkeana virheenä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut