Nastoista voi rapsahtaa sakko

Kesärenkaiden vaihtoruljanssi alkoi länsirannikolla noin kolmisen viikkoa normaalia aikaisemmin lämpimän kevään vuoksi. Lain sallima viimeinen käyttöpäivä nastarenkaille oli kuluvan viikon maanantaina.

Edellisviikko ja vielä tämän viikon maanantai olivat varsin kiireistä aikaa Lonsin Kumin liikkeessä renkaiden vaihdon osalta.

– Renkaiden vaihtopalvelua käytetään todella paljon ja koko ajan enenevissä määrin. Uudet autot voivat olla hankalia nostaa itse, eikä kaikkien autojen mukana tunkkia tulekaan, omistaja Jouni Pajunen kertoo.

Poliisin mukaan Porin seudulla ei ole tällä hetkellä suunnitteilla laajemmin toteutettavaa rengasratsiaa, mutta nastarenkaiden käyttöön puututaan tarvittaessa muun partioinnin yhteydessä.

Lain mukaan nastarenkaita saa käyttää marraskuun alusta maaliskuun loppuun tai toista pääsiäispäivää seuraavaan maanantaihin riippuen siitä, kumpi päivämääristä osuu vuodenkierrossa myöhäisempään ajankohtaan.

Nastarenkaiden on todettu lisäävän liikenteen melua ja päästöjä sekä heikentävän ilmanlaatua.

Nastarenkailla ajelusta voi rapsahtaa nyt 35 euron rikesakko, mutta lähempänä kesää poliisi voi määrätä rikkeestä maksettavaksi päiväsakkoa.