Naudoille sokerijuurikkaan tuoreleikettä – Sucros ja Viljelijän Avena Berner aloittavat sokerijuurikasleikkeen jakelun

Sokerijuurikkaan tuoreleikettä hyödynnetään nautatiloilla.

Säkyläläinen Sucros Oy ja Viljelijän Avena Berner laajentavat yhteistyötään ja aloittavat sokerijuurikkaan tuoreleikkeen myynnin nautakarjatiloille.

Sucroksen sokerintuotannossa syntyvä arvokas raaka-aine aiotaan siis jatkossa hyödyntää entistä tehokkaammin ja tarjota maidon- ja naudanlihantuotantoon sataprosenttisesti suomalainen rehukomponentti.

Tuoreleikkeen myynti alkaa tiedotteen mukaan maanantaina 18. tammikuuta.

Tuoreleikettä on hyödynnetty monilla tiloilla pitkään, sillä se soveltuu lypsylehmien ja lihanautojen rehuruokintaan. Aiemmin iso osa Sucroksen sokerintuotannon sivutuotevirrasta on mennyt teolliseen käyttöön, ja vain osa on toimitettu nautakarjatiloille tuoreena. Jatkossa leikettä prosessoidaan teollisesti vähemmän ja välitetään laajemmin nautakarjatilojen hyödynnettäväksi tuoreleikkeenä.

– Tavoitteenamme on saada yhä useampi karjatila kiinnostumaan tuoreleikkeestä kilpailukykyisenä rehukomponenttina ja ottamaan se osaksi ruokintaa, sillä uusi yhteistyö tuo tähän erinomaisen mahdollisuuden, sanoo Viljelijän Avena Bernerin liiketoimintajohtaja Kalle Erkkola.