Nelipäiväinen Karjurock täytti odotukset, mutta vielä on auki, kuinka monena päivänä ensi vuonna rokataan

Keskiviikkoinen perhepäivä veti väkeä odotettua paremmin, kertoo festivaalin tiedottaja Marko Savolainen.

Uudenkaupungin Lokalahdella Nopperlan tilalla viime viikolla rokattu Karjurock ”onnistui ihan täydellisesti”, arvioi festivaalia järjestävän United Festivals Oy:n tiedottaja Marko Savolainen.

– Oli meiltä järkiratkaisu muuttaa festivaali nelipäiväiseksi, jotta kävijämäärää saatiin hieman tasattua. Porukka oli tyytyväistä, kun sai halutessaan olla omassa rauhassaan, Savolainen toteaa.

Kokonaiskävijämäärää ei festariorganisaatio ole aivan vielä päässyt laskemaan, mutta lopullinen summa asettunee kymmenen ja viidentoistatuhannen kävijän väliin.

Perhepäivä veti odotettua paremmin

Päivistä lauantai oli selvästi festivaalin ”pääpäivä” Haloo Helsinkeineen, ja silloin väkeä olikin eniten.

– Torstaipäivälle taas oli ehkä odotettu hieman enemmän väkeä, kun esiintymässä oli muun muassa Antti Tuisku. Mutta ehkä se on sitten sen verran keskellä arkea vielä, että se rokotti torstain kävijämäärää, Savolainen sanoo.

Keskiviikkoinen perhepäivä sen sijaan veti odotettua enemmänkin väkeä. Nuori tubettajakaksikko Ella ja Helmi veti väkeä paikalle mukavasti.

– Nuoret mimmit heittivät 20 minuutin setin ja ottivat jokaisen halukkaan kanssa selfiet. Olihan se varmasti hieno kokemus monelle perheelle.

Päivien määrä vielä harkinnassa

Päätös nelipäiväisyydestä tehtiin pandemia-ajan poikkeuksellisuuden vuoksi. Vielä ei ole linjattu, jatketaanko ensi vuonna samalla mallilla.

– Meidän täytyy hieman sitä puntaroida, kun saadaan yhteenveto tehtyä. Torstai on ehkä työssäkäyville hieman hankala päivä. Täytyy analysoida, ollaanko jatkossa kolmi- vai nelipäiväinen festari, Savolainen kertoo.

Poikkeusajan järjestelyt toimivat Savolaisen mukaan kaikkinensa hyvin: käsidesiä riitti, ja suuremmilta jonoutumisilta vältyttiin.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut