Neste Shippingin pääluottamusmiehestä omistajaohjaus on laiva vailla kapteenia

Merimies-Unionin kotkalaisen pääluottamusmiehen Olli Kaurasen mukaan ilmapiiri Neste Shippingiltä irtisanotun suomalaismiehistön keskuudessa on surullinen ja ahdistunut.

- Aluksilla oli suhteellisen nuori miehistö. Nyt nämä tulevaisuuden merimiehet, joista monet ovat perheellisiä ja asuntovelallisia, joutuvat suoraan kortistoon. Uutta laivaa ja työllistymismahdollisuutta ei näinä aikoina ihan tuosta vain löydy, Kauranen toteaa.

Kauranen on itse laivapalveluksessa Puolassa. Myös muut työntekijöiden edustajat ovat tällä hetkellä laivapalveluksessa.

Kauranen tylyttää, että Neste Shippingin tarkoituksena on heikentää edunvalvojien vaikutusmahdollisuuksia miehistön parissa.

- Siltähän tämä valitettavasti näyttää. Ei täällä laivassa toimi mitkään yhteydet. Minun käteni ovat täysin sidotut, hän valittelee.

Kauranen lähettää terveisiä valtion omistajaohjauksesta vastaavalle ministerille Heidi Hautalalle (vihr.), jonka mukaan ministeri ei voi vaikuttaa osakeyhtiön operatiivisiin päätöksiin.

- Suomalainen työ myydään nyt pilkkahintaan halvimman tarjouksen jättävälle. Muistaako Hautala, minkä maan omistajaohjauksesta hän oikein vastaa?