Nettikauppahuijarille vaaditaan Raumalla ehdotonta vankeutta

Peräti 22 syytekohdan lista luettiin torstaina raumalaismiehelle Satakunnan käräjäoikeudessa. Syyttäjä vaatii petoksista, varkauksista ja törkeästä liikenteen vaarantamisesta syytetylle miehelle ehdotonta vankeustuomiota. Ajokiellon pituudeksi syyttäjä vaatii yhtä vuotta. Perusteena on aiempi Turun hovioikeuden tuomio.

Petoksista valtaosa on tapahtunut nettikaupassa. Mies on myynyt tietokoneita sekä pelikonsolin ja saanut niistä tililleen myös rahat vaikka sen paremmin tietokoneita kuin tarkoitusta niitä asiakkaille toimittaa ei ole ollut. Netissä hän on esiintynyt väärällä nimellä. Saadut summat vaihtelevat vajaasta 200 eurosta vajaaseen 600 euroon.

Miehen tilillä on myös useita polttoainevarkauksia niin Raumalla kuin Torniossakin. Valvontakamerakuvissa hänen autonsa on nähty mutta rekisterikilvet ovat viitanneet hyvinkin erlaiseen ajokkiin. Esimerkiksi Korialla miehen Opelissa olivat harmaan Fordin kilvet.

Hyvinkäällä ajokortiton mies ei totellut poliisin pysähtymiskäskyä vaan pyrkinyt karkuun ajaen myös pyörätiellä, jossa jalankulkijat joutuivat vaaraan. MIehen ajoneuvo oli katsastamaton ja siitä myös verot olivat jääneet maksamatta.

Oikeus antaa ratkaisunsa myöhemmin.