Neuvokas pikkupoika vältti linja-auton renkaat Kankaanpäässä

Kankaanpäässä olivat tiistaina suojelusenkelit paikalla, kun 8-vuotias koululainen joutui läheltä piti -tilanteeseen linja-auton kanssa.

Kello 14:n maissa pieni koululainen lähti pyörällään kohti kotia Kangasmetsän koulun pihasta.

Kangasmoisionkadun ja Niementien risteyksessä suojatiellä ollut pieni pyöräilijä huomasi linja-auton tulevan häntä kohti. Linja-auton kuljettaja ei huomannut pyöräilijää, vaan jatkoi kääntymistä vasemmalle kohti Niementietä.

Neuvokas pyöräilijä hyppäsi pois pyöränsä päältä ja välttyi jäämästä linja-auton renkaiden alle. Pyörä sen sijaan jäi renkaiden alle ja vaurioitui korjauskelvottomaksi.

Koululainen palasi takaisin koululle ja kertoi asiasta koulun opettajalle, joka alkoi selvittää asiaa soittaen muun muassa hätäkeskukseen.

Kankaanpään poliisipartio sai vähän myöhemmin linja-autonkuljettajan puhelimitse kiinni. Kuljettaja oli ennättänyt ajaa jo Poriin. Kuljettaja kertoi poliisille, että ei ollut huomannut tilannetta ollenkaan.

Kangasmetsän koulun rehtori järjesti seuraavana päivänä koululle tapaamisen, jossa kaikki läheltä piti -tilanteen osalliset olivat paikalla. Kankaanpään poliisi kiittää koulun rehtoria ja koulun henkilökuntaa erittäin hyvin hoidetusta jälkitilanteesta.

Poliisi muistuttaa kaikkia tienkäyttäjiä erityiseen varovaisuuteen ja tarkkaavaisuuteen koulujen läheisyydessä ja aina silloin, kun tien käyttäjä havaitsee lapsia, nuoria ja vanhuksia liikenteessä.