Niin uusien kuin käytettyjenkin veneiden kauppa kasvussa alkuvuonna

Satakunnassa kasvua oli viime vuoden alkupuoliskoon verrattuna yli 20 prosenttia.

Veneiden ensirekisteröinnit ovat alkuvuonna olleet selvässä kasvussa, kertoo liikenne- ja viestintävirasto Traficom tiedotteessaan.

Uusia vesikulkuneuvoja rekisteröitiin tammi-kesäkuussa 3 564, mikä oli 25 % enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Suurin osa ensirekisteröinneistä oli moottoriveneitä, joita rekisteröitiin 2 361. Vesiskoottereita rekisteröitiin myös paljon, yhteensä 1 125 kappaletta.

– Tänä kesänä veneily näyttää kasvattaneen suosiotaan roimasti, toteaa tiiminvetäjä Suvi Toppari.

Traficomin tilastoista selviää, että ensirekisteröinneissä on ollut kasvua myös Satakunnassa. Maakunnassa rekisteröitiin viime vuonna tammi–kesäkuussa 83 vesikulkuneuvoa, kun taas tänä vuonna vastaava lukema oli 103. Kasvua oli siis 23 prosenttia.

Ensirekisteröinnit koskevat uusia veneitä. Traficomin tietojen mukaan kasvua on kuitenkin ollut myös käytettyjen veneiden kaupassa.

– Omistajanvaihdosten perusteella myös käytettyjen veneiden kauppa näyttää kasvaneen, esimerkiksi tämän vuoden toukokuussa omistajanvaihdoksia tehtiin lähes kolmannes enemmän kuin viime vuoden toukokuussa, kertoo Traficomin erityisasiantuntija Mika Idman tiedotteessa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut