Nina Rintala vei lavarunouden ulos runoboxista

Keskiviikkona Nina Rintala poseerasi vielä näin talvisissa tunnelmissa. Raumalaisen kulttuuriaktiivin Runojamit-tapahtuma saa lauantaina jatkoa taustalla näkyvässä Old Copper´s pubissa. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Lavarunotapahtumat jatkuvat Raumalla tutulla konseptilla: vierailevien tähtien jälkeen estradi annetaan paikallisille kyvyille.

– Kisasta ei kuitenkaan ole kyse. Samalle lavalle ovat tervetulleita ensikertalaiset ja jo jotain julkaisseet, sanoo Runojamit Raumalle perustanut Nina Rintala.

Esiintyä saa ken tahtoo.

– En ole halunnut rajata tapahtumia tiukasti runoboxiin, vaan antaa tilaa kaikenlaisille esityksille.

Rintala sanoo aina olleensa kiinnostunut taiteen risteyttämisestä, joten open mic -esityksetkin saavat olla runouden ohella niin proosaa kuin musiikkiakin.

– Saa laulaa ja tanssia ja mukana voi olla rekvisiittaa, Rintala sanoo.

Runojameissa Rintala on itse juontajan roolissa, mutta aikoo silti jossain kohtaa iltaa ujuttaa juonnon sekaan pari omaakin runoa.

Kolmas runokokoelma, Metsän liha, odottaa valmiina julkaisua. Se on vähän erilainen kuin edelliset, Paperiperho ja Kuukorento.

– Metsä syö kylän ja luonto voittaa. Kokoelma on enemmän proosaa kuin aiemmat, kokonainen, lyyrisin keinoin kirjoitettu tarina.

Kaikille avoin Runojamit-tapahtuma järjestetään lauantaina 27.1. Old Copper’sissa kello 20.

Illan vierailevia esiintyjiä ovat raumalaissyntyinen kirjailija-muusikko Juha Jyrkäs sekähelsinkiläinen runoilija, spoken word -artisti Harri Hertell, jonka esiintymistä Raumalla täydentävät Rinneradion bassoklarinetisti Tapani Rinne ja elektronisista äänistä esityksessä vastaava Tuomas Norvio.

– Lisää runojamitusta on luvassa keväällä, lupaa Rintala

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.