Nokian Renkaat: Tuotteiden korkea laatu toiminnan lähtökohta

Kuva: LS-arkisto

Kauppalehti kertoo, että Nokian Renkaat on vuosien ajan manipuloinut rengastestien tuloksia. Nokian Renkaiden toimitusjohtaja Ari Lehtoranta kommentoi keskustelua yhtiön tiedotteessa.

- Aikoinaan, kun testaajat pyysivät testattavat renkaat valmistajilta, toiminta alalla oli ajoittain kyseenalaista. Merkittävimmät testaajat ovat kuitenkin jo vuosia hankkineet renkaansa rengasliikkeistä ja tehneet renkaille myös jälkitestejä. Toisin kuin julkisuudessa on vihjattu, yhtiön hallitus ei ole missään vaiheessa päättänyt sellaisista optiojärjestelmistä, jotka olisivat kannustaneet testivilppiin, Lehtoranta sanoo.

- Suoritimme toimintatapojemme tarkastuksen viime vuonna, jonka jälkeen täsmensimme testaussäännöstöämme, ja nyt se yksiselitteisesti kieltää erityisesti testejä varten tehtyjen renkaiden suunnittelun ja valmistuksen. Asia käsiteltiin välittömästi myös hallituksessa ja yhdessä päätimme kertoa testaustoiminnastamme oma-aloitteisesti. Pyydämme omalta osaltamme anteeksi ja pahoittelemme aikaisempaa toimintaamme.

Tuotteiden korkea laatu on Lehtorannan mukaan Nokian Renkaiden toiminnan lähtökohta.