Nordea sai uusia asiakkaita asuntolainojen kautta Lounais-Suomessa

Nordea teki vakaan tuloksen Suomessa viime vuonna. Lounais-Suomi oli pääkaupunkiseudun ohella maan vilkkainta asuntokauppa-aluetta.

Nordeasta nostettujen uusien asuntolainojen määrä kasvoi 21 prosenttia verrattuna edellisvuoden tasoon. Onnistuneen asuntolainamyynnin myötä myös pankin uusasiakashankinta oli menetyksellistä, kertoo Lounais-Suomen henkilöasiakasalueen varajohtaja Ilkka Saari.

Hän odottaa, että asuntorahoituksen kysyntä jatkuu hyvällä tasolla. Tätä tukee alueen vahva teollinen myötätuuli ja yleinen eteenpäinmenemisen henki.

Yhä useampi asiakas haluaa asioida pankin kanssa verkossa tai mobiilisti. Kuukausittain lähes 6 000 Nordean asiakasta kohtaa asiakaspalvelijan verkossa. Tyypillisiä käsiteltäviä asioita ovat asuntolainat, säästäminen ja kulutusluotot.

Esimerkiksi Nordean asuntolainaneuvotteluista joka viides käydään verkossa. Määrä on nelinkertaistunut vuodessa.

Nordea uudistaa myös verkkopankin tunnistautumistapoja. 1,2 miljoonasta verkkopankkiasiakkaasta nyt puoli miljoonaa on ottanut käyttöön älypuhelimeen tai tablet-laitteeseen ladattavan tunnuslukusovelluksen. Uusia sovelluskäyttäjiä tulee noin 1 500 päivässä.

Maaliskuussa asiakkaat saavat halutessaan erillisen tunnuslukulaitteen. Paperisista tunnuslukulistoista luovutaan.

Lounais-Suomen henkilöasiakasalueen uudeksi aluejohtajaksi on valittu OTK Tero Seikkula, joka aloittaa uudessa tehtävässä 1.2.