Nortamo-Seor järjestää raumalaisnuorille kirjoituskilpailun

Nortamo-Seor järjestää Rauman seudun yhdeksäsluokkalaisille kirjoituskilpailun. Kilpailuun osallistuvat Uotilanrinteen peruskoulu, Raumanmeren peruskoulu, Rauman normaalikoulu, Nanun yhtenäiskoulu ja Eurajoen yhteiskoulu.

Kirjoitelmien aiheet tulevat sisältämään nuorten elämää ja harrastuksia lähellä olevia asioita.

Ohjeiden mukaan kilpailun kirjoituskielenä käytetään asuinpaikkakunnalle tyypillistä puhekieltä tai murretta, jonka ei tarvitse olla ”puhdasoppista” nortamolaista rauman kieltä.

80-vuotisjuhlavuonnaan 2010 Nortamo-Seor järjesti vastaavan kilpailun, ja se sai nuorten keskuudessa innostuneen vastaanoton.

Kirjoituskilpailun tarkoituksena on kiinnittää huomiota kotoisen murteen ilmaisuvoimaan. Kilpailuun osallistuville luokille järjestetään Nortamo-Seoran jäsenten johdolla oppitunnin mittainen tilaisuus murteella kirjoittamisesta. Twitter ja ”fasuunkiri” ovat tämän ajan ilmaisukeinoja, ja rauman kieli taipuu niihin mainiosti.

Kilpailun tuomaristona toimii Nortamo-Seoran yhdistyksen hallitus. Kevätlukukaudella jaettavien rahapalkintojen pohjana ovat viime vuonna edesmenneen, raumalaisuuden ikoninakin tunnetun, Nortamo-Seoran pyyrman Reino Peipon muistoksi kertyneet varat.