Nukkuvien puolue jylläsi Satakunnassa

Nukkuvien puolue kerää vuosi vuodelta laajempaa kannattajakuntaa. Viime sunnuntaina Satakunnan ja Varsinais-Suomen äänestysvilkkaus saavutti melkoisen pohjalukeman. Lähes kaikissa kunnissa neljä äänioikeutettua kymmenestä jätti vaalit väliin.

Rauman seudulta aktiivisimmin ihmiset kävivät äänestämässä Eurajoella. Siellä uurnille saapui 68,1 prosenttia kaikista äänioikeutetuista. Vakka-Suomessa äänestysinto oli vilkkainta Pyhärannassa, jossa kävijöitä oli 67,1 prosenttia.

Tienoon surkein äänestysaktiivisuus oli Raumalla, missä vain 58,2 prosenttia vastasi kansalaisvelvollisuuteen. Myös Laitilassa aktiivisuus jäi 60 prosentin alle ja oli 59,9. Muissa kunnissa aktiivisuus oli 60–64 prosentin välissä.

Aktiivisuus laski kaikissa kunnissa verrattuna vuoden 2008 kuntavaaleihin. Rankinta lasku oli Pyhärannassa, jossa neljä vuotta sitten äänioikeuttaan käytti 73,1 prosenttia.

Kaupunginosa- ja kyläkohtaisesti aktiivisimpia äänestäjiä löytyi Eurajoen Kuivalahdelta, missä uurnilla kävi 73,9 prosenttia asukkaista.

Kuntalaisvaikuttamisen pohjanoteeraus oli puolestaan Vanhassa Raumassa, 51,8 prosenttia vaivautui äänestämään. Vakka-Suomen aktiivisin äänestyspaikka oli Pyhärannan Reila, 72,7 prosenttia, ja hiljaisin Uudenkaupungin Hakametsä, 56,5 prosenttia.