Nuohous vapautuu kilpailulle Satakunnassakin

Nuohouspalvelujen vapautuminen kilpailulle korostaa kiinteistönomistajien vastuuta säännöllisestä nuohouksesta. Pelastuslaitos ei jatkossa käsittele nuohoukseen liittyviä reklamaatioita. Kuva: LS-arkisto/Sanna Salokanta

Nuohouspalvelujen järjestämistä koskeva pelastuslain muutos hyväksyttiin joulukuun alussa. Pelastuslaitoksilta poistuu 1. tammikuuta 2019 velvoite huolehtia nuohouspalvelujen järjestämisestä alueellaan. Käytännössä uudistus tarkoittaa piirinuohousjärjestelmän loppumista.

Uudistus vapauttaa nuohouksen kilpailulle. Osassa Suomea nuohouksen vapautuminen kilpailulle on alkanut jo ennen uudistusta.

Satakunnan pelastuslaitos sekä Satakunnan alueen nuohoojat ovat yhteisymmärryksessä sopineet, että nuohouspalvelusopimukset päättyvät vuoden vaihteessa ilman irtisanomisaikaa. Koko maakunnassa siirrytään nuohouspalvelujen vapaaseen tarjontaan heti vuoden 2019 alussa.

Satakunnan pelastuslaitoksen riskienhallintapäällikkö Mikko Puolitaival muistuttaa, että säännöllinen nuohous on osa asumisen turvallisuutta. Nuohouksella ehkäistään nokipaloja ja varmistetaan, että tulisija ja hormi ovat paloturvallisia ja että ne toimivat kunnolla.

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.