Nuoret pelastajat kokoontuvat pelastuspalveluleirille

Noin 70 lasta ja nuorta osallistuu kuudettatoista kertaa Meri-Porissa järjestettävälle pelastuspalveluleirille 9.–13. kesäkuuta.

Punaisen Ristin Satakunnan piirin järjestämällä leirillä opetellaan tärkeitä kansalaistaitoja, kuten ensiapua ja ryhmässä toimimista. Leirillä harjoitellaan myös käytännössä Vapaaehtoisen pelastuspalvelun toimintaa, kuten kadonneiden etsintää.

– Tämän vuoden ohjelma rakentuu urbaani selviytyjä -teeman ympärille. Teemalla halutaan osoittaa, että kaikissa tilanteissa pystyy auttamaan. Yksinkertaisimmillaan auttaminen on sitä, että uskaltaa hälyttää lisäapua, summaa leiristä vastaava nuorisotoiminnan suunnittelija Mia Vettenranta.

Vauhdikkaalla leirillä nuoret pääsevät myös tutustumaan pelastustehtävissä toimivien viranomaisten työhön, kokeilemaan miltä tuntuu olla ympäri pyörähtävässä autossa sekä harjoittelemaan ensiapua. Jokaiselle leirille on suunniteltu oma ohjelmansa osallistujien ikä huomioiden.

Suosittu leiri

Bigpepan suosio on kasvanut vuosi vuodelta.

– Kiinnostavan ja opettavaisen leiriohjelman lisäksi järjestetään aina tarpeeksi leikkejä, vaahtokarkkien paistamista ja muuta kivaa puuhaa, jossa taitaa piillä leirin suuri suosio, vakuuttaa leirin yhteisistä ohjelmista vastaava vapaaehtoinen Emmi Tuomi.

Bigpepa jakaantuu leiriläisten iän perusteella neljään alaleiriin, jossa nuorimmat ykkösleiriläiset ovat 7-vuotiaita ja vanhimmat 4. leirin nuoret yli 16-vuotiaita. Neljäs leiri on myös kansainvälinen leiri, jonne on kutsuttu vieraita Virosta, Ruotsista, Saksasta, Tanskasta ja Norjasta.