Nuoret pianonsoittajat valtaavat viikonloppuna Posellin

Kymmenettä kertaa järjestettävä Satakunnan pianotapahtuma kokoaa lähialueen musiikkiopistojen nuoret pianistit yhteen Poselliin tänä viikonloppua. Posellissa konsertoi noin 70 soittajaa, joista parikymmentä on Raumalta.

Yksi heistä on raumalainen Santeri Jokitulppo, joka osallistuu ainoana Raumalta tapahtuman pianokilpailuun sunnuntaina. Samalla ohjelmistolla kahdeksasluokkalainen Jokitulppo osallistui jo tammikuussa Leevi Madetoja -kilpailuun Oulussa. Terveiset sieltä olivat rohkaisevia.

– Palaute oli positiivista, kertoo nuori soittaja.

Seitsemänvuotiaasta pianoa soittanut Jokitulppo osallistuu kilpailuihin mielellään, sillä ne tarjoavat mahdollisuuden esiintyä ja tilaisuuden saada palautetta ammattilaisilta eri puolilla Suomea. 

Satakunnan pianotapahtuman osallistujat tulevat taiteen perusopetusta tarjoavista musiikkioppilaitoksista Satakunnasta ja Vakka-Suomesta. Pianotapahtuma on sekä katselmus että kilpailu. Perjantaina ja lauantaina Posellissa järjestetään erilaisia teemakonsertteja, joihin yleisö on tervetullut. Myös yleisölle avoin kilpailu on sunnuntaina.

Palautetta esiintymisestä nuorille soittajille antavat pianopedagogit Hanna Aho-Oikkonen, Teppo Koivisto ja Niklas Pokki. 

Tapahtuman järjestelyistä vastaan Rauman musiikkiopisto.

Lisää aiheesta perjantain Länsi-Suomessa.