Nuori, kiinnostaisiko kuntavaaliehdokkuus?

Nopeasti lisää vastuuta puolueessa saanut Iiris Suomela on esimerkiksi ollut mukana päättämässä vihreiden kuntavaaliteemoista.

Tampereella moni ajattelee, että pienemmillä paikkakunnilla, kuten Raumalla, olisi selvästi halvempi asua kuin Tampereella. Tämän käsityksen Iiris Suomelalle oikasivat maanantaina brunssilla raumalaisten opiskelijajärjestöjen edustajat.

22-vuotias yhteiskuntatieteiden opiskelija on vuoden alusta toiminut Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton puheenjohtajana. Hän on myös Tampereella kuntavaaliehdokkaana.

- Nuoren on juuri Suomessa helppo lähteä mukaan politiikkaan. Nuorten kannattaa miettiä, lähtisikö kunnallisvaaliehdokkaaksi puolueesta riippumatta, koska se on varma tapa saada nuorten ääni kuuluviin.

Suomela toimii puheenjohtajana kokopäiväisesti ja aikoo kiertää eri puolilla Suomea tutustumassa paikallisiin opiskelijajärjestöihin ja puolueensa aktiiveihin. Rauma oli ensimmäinen etappi.

Suomelan äidinäiti asuu Säkylässä, joten Satakunta on siltä osin melko tuttu, koska isovanhempien luona on tullut vietettyä pidempiäkin aikoja.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.