Nuoriso-ohjaajan rikossarjan käsittelyssä yli 40 syytettä

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa Turussa on tänään jatkettu laajan seksuaalirikosjutun käsittelyä, jossa vastaajana on vuonna 1959 syntynyt mies. Raumalla ja Uudessakaupungissa rikosten tekoaikana toimineen miehen epäillään lähestyneen nuoria netissä.

Jutussa asianomistajina  on 34 iältään 13-17-vuotiasta poikaa. Rikosten tekoajat ajoittuvat heinäkuun ja marraskuun väliseen aikaan vuonna 2011.

Syytteitä istunnossa on luettu 42. Juttua käsiteltiin aiemmin suljettujen ovien takana mutta tänään esillä olevat rikosnimikkeet ovat lievempiä ja oikeus päätti jatkaa käsittelyä avoimin ovin.

Tänään luetuissa syytteissä rikosnimikkeet ovat koskeneet lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yritystä, seksuaalisen hyväksikäytön yritystä ja seksuaalipalvelujen ostamisen yritystä nuorelta. Teot on tehty pääosin lähestymällä asianomistajia IRC-galleriassa ja ehdottelemalla heille seksuaalista kanssakäymistä, usein myös vastiketta vastaan.

Ratkaisun julkisuudesta päätetään myöhemmin ratkaisun antamisen yhteydessä. 

Rauman kaupunki irtisanoi palvelukseen olleen nuoriso-ohjaajan vuonna 2011, kun tuli tietoon hänen aiemmin saamansa tuomio seksuaalirikoksesta. Pääkaupunkiseudulta länsirannikolle muuttanut mies on sittemmin vaihtanut sukunimensä ja muuttanut asumaan Keski-Suomeen.