Nuorisotakuutalo ei palaa enää takaisin Savilankadulle – Kaupunki laittanee kiinteistön myyntiin

Savilankadun kiinteistö palautuu takaisin Rauman kaupungille. Vuonna 2017 muutama talossa työskennellyt henkilö kertoi sisäilmaongelmiin liittyvistä oireista.

Sisäilmaongelmista kärsivä Rauman seudun Katulähetyksen Savilankadulla sijaitseva Nuorisotakuutalo on palautumassa takaisin Rauman kaupungin käsiin. Nuorisotakuutalon toiminnot ovat jäämässä kaupungin sille osoittamaan väistötilaan Aittakarinkadulle.

Katulähetys ja kaupunki ovat käyneet asiasta alustavia keskusteluja.

Katulähetys osti Savilankadun kiinteistön Rauman kaupungilta käyttövalmiina tammikuussa 2015. Talossa tehtiin asiaan kuuluva kuntokartoitus, jonka mukaan kaikki oli kunnossa. Tilojen avajaisia vietettiin maaliskuussa 2015.

Vuoden 2017 lopulla muutama talossa työskennellyt henkilö kertoi saaneensa sisäilmasta oireita. Toimenpiteisiin asian selvittämiseksi ryhdyttiin tuolloin välittömästi.

Karin kampuksen kainalossa

Nuorisotakuutalossa toimineet Valo-valmennus, etsivä nuorisotyö, lasten- ja nuorten harrastustoiminta, yhdistyksen omat sekä ulkopuoliset ryhmätoiminnot ja Ohjaamo-toiminta siirtyivät tammikuussa kaupungin osoittamaan väistötilaan Aittakarinkadulle.

Aittakarinkadun väistötilojen vieressä toimii myös katulähetyksen paja, joka siirtyi sinne vanhan meijerin tiloista. Kaikki toiminta on jatkunut keskeytymättömänä muutosta huolimatta.

– Tilat sopivat meidän toimintaamme hyvin. Alun perin Aittakarinkatu oli toinen vaihtoehtopaikka Nuorisotakuutalolle. Valitsimme silloin Savilankadun, kertaa tapahtumia Katulähetyksen toiminnanjohtaja Janne Rantala.

Sijainniltaan Aittakarinkatu tulee olemaan tulevaisuudessa entistäkin parempi.

– Se, että sijoitumme ihan tulevan Karin kampuksen kainaloon, on toiminnallemme hyvä asia.

Lisää palveluja saman katon alle

Myös Ely-keskusten ja Te-toimistojen kehittämis- ja hallintopalveluja tuottava virasto KEHA on näyttänyt vihreää valoa Aittakarinkadun toimipisteelle.

– Heille sopii oikein hyvin, että tulevaisuudessa Nuorisotakuutalolla olisi myös Kelan ja työvoimahallinnon edustusta, sanoo Rantala.

Toiveissa on, että rakennusten vaihto on selvä vielä tämän vuoden aikana.

– Savilankatu pitää tarkastella uudelleen, mutta on ehdottomasti korjauskelpoinen ja sijainti huomioiden kiinnostava kohde myytäessä, kommentoi tilannetta tekninen toimialajohtaja Tomi Suvanto.

Seuraavaksi eteen tulee rakennuksen kuntokartoitus. Mielipidettä vaihtoon kysytään myös Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus Stealta, joka on ollut mukana rahoittamassa Savilankadun kiinteistön hankintaa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut