Nuorisotakuutalosta tukea ja ohjausta nuorille

Raumalla avattiin keskiviikkona kolmannen sektorin, viranomaisten ja elinkeinoelämän yhteinen ponnistus nuorisotakuun toteuttamiseksi. Rauman seudun katulähetys ry:n toiminnanjohtajan Janne Rantalan mukaan nuorille haluttiin saada Nuorisotakuutaloon erilaisia tuki-, koulutus- ja työllistämispalveluita yhden luukun taakse.

- On todella hienoa, että Raumalla on kaikkien eri tahojen kanssa löydetty yhteinen sävel nuorisotakuun toteuttamiseksi. Kokemuksemme ovat osoittaneet, että juuri tällä tavalla meidän pitää vastata nuorten palvelutarpeeseen.

Rantalan mukaan tärkeä seikka on se, että palveluissa kuunneltiin nuoria.

- Taustalla ovat ne nuorten antamat kyselyiden vastaukset, joita Urastartti-rekrytointitapahtumassa kysyimme.

Nuoret toivoivat talolta tukea ja ohjausta etenkin epävirallisesti työnhaussa, opiskeluasioissa, elämänhallinnassa sekä muissa ongelmissa. Sen lisäksi nuoret kaipasivat harrastus- ja vapaa-ajan toimintaa, sekä työskentely- ja opiskelumahdollisuuksia.

Avajaisten loppusanat lausunut sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty (kok.) oli tyytyväinen, että talolla annetaan vahva viesti työn ja koulutuksen ulkopuolelle jääneille nuorille siitä, että heistä otetaan koppi.

- Olemme valtavan hyviä luomaan erilaisia luukkuja ja ovia, joiden taakse voimme ihmisiä lähettää. Suomessa on lähettämisen kulttuuri, joita tämä talo murtaa yhden oven mallillaan.

Aluksi talon toiminta keskittyy etsivän nuorisotyön, lasten ja nuorten sekä perheiden parissa tehtävän harrastustoiminnan sekä vaihtoehtoisen valmennuksen (VALO) ympärille.

Nuorisotakuutalossa on yhteistyössä mukana muun muassa Rauman kaupunki, Länsi-Suomen osuuspankki, Osuuskauppa Keula, Yleisradio, Työvoiman palvelukeskus ja Rauman Lukko. Talo on osa Raha-automaattiyhdistyksen Paikka Auki -kehittämishankkeen tuloksia.