Nuorten vaikuttamismahdollisuuksia puitiin Raumalla

Juhlasaliin oli kerääntynyt oppilaita kuuntelemaan myös muista kouluista, kuten myös kysymyksiä oli kerätty useista kouluista. Paneelikeskustelun järjestäjänä toimi Raumanmeren peruskoulun oppilaskunnan hallitus, jonka puheenjohtaja Felix Sandelin hoiti juontajan hommat. Panelistit oikealta vasemmalle: Matias Marttinen, Tinja Lampela, Janne Hyrynkangas, Elsa Majuri ja Tomi Suvanto. Kuva: Riina Kaski

Se lähtee nuoresta itsestään, jos hän haluaa saada johonkin muutosta. Silloin pitää toimia tai yrittää edes saada joku muu toimimaan yhteisen asian puolesta, kiteytti Vaikuta-paneelin osallistuja, Rauman Lyseon lukion opiskelijakunnan puheenjohtaja Elsa Majuri.

Toinen osallistuja, opetus- ja kulttuuriministerin erityisavustaja, kaupunginvaltuutettu Matias Marttinen taas totesi, että tie vaikuttamiseen aukeni oppilaskuntatoiminnan ja opettajien sparrauksen kautta.

Nuorisovaltuuston varapuheenjohtaja Janne Hyrynkangas aloitti lasten parlamentista, kun taas niin ikään nuorisovaltuustoon kuuluva Tinja Lampela kyllästyi muutama vuosi sitten nuorten yleiseen passiivisuuteen ja halusi tehdä henkilökohtaisen vastaiskun.

Asioissa on monia puolia ja niistä on monia mielipiteitä, mutta olemalla aktiivisia nuoret saavat äänensä parhaiten kuuluviin, kommentoi apulaiskaupunginhjohtaja Tomi Suvanto.

Panelistit vastailivat tiistaina Raumanmeren peruskoululla erilaisiin kysymyksiin, joita oli kerätty tilaisuutta varten.

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.