Nuoruusmuistojen tapahtuma tekee paluun – "Pyhäjärviviikko oli aikoinaan yksi kesän päätapahtumista"

Paluun tekevä Pyhäjärviviikko alkaa torstaina.

Monet nostalgianälkäiset saavat muistella Euran ja Säkylän alueella lähes 30 vuotta vanhoja tapahtumia, kun Pyhäjärviviikko käynnistyy torstaina.Idea viimeksi vuonna 1992 järjestetyn tapahtuman uudelleenkäynnistämisestä lähti Sieravuoren lomakeskuksen yrittäjältä Jari Laaksolta.– Muistelin nuoruuden kesänviettoja ja sitä, miten Pyhäjärviviikko oli silloin yksi alueen päätapahtumista. Ilmoille heittämästäni ideasta otettiin sitten koppia, Laakso kertoo.

Ideaan tarttui kiinni Sieravuoren lisäksi Euran, Säkylän ja Pöytyän kunnat sekä Kristalliranta ja Valasranta.

Yhdistävä tekijä

Reilun viikon mittainen tapahtumakavalkadi on ollut aiemmin suosittu ja perinteikäs tapahtuma Pyhäjärviseudulla.1970-luvun puolivälistä 1990-luvun puolelle vietetty tapahtuma nivoi kolmen kunnan asukkaita hetkeksi yhteen, kun päätapahtumiin matkattiin yli kuntarajojen.

Laakso kaipaisi nykyäänkin samanlaista henkeä.

– Se oli aikoinaan iso juttu heinäkuun viimeisenä viikkona ja toimi yhdistävänä tekijänä. Olisi mukavaa, että saataisiin sitä yhteistoimintaa lisää alueelle.

Yhteislaulua ja tansseja

Kun kolmisenkymmentä vuotta sitten ihmisiä liikuttivat Sieravuoren ja Valasrannan päätapahtumien lisäksi muun muassa regatta ja muikkumestari, on uudistetulla Pyhäjärviviikolla samankaltaisia vetonauloja.

Tapahtuman ohjelmassa on muun muassa perinteisiä toritapahtumia, kesäteatteria Himolan kesäteatterissa, opastettuja kierroksia Kauttuan Ruukinpuistossa ja Koskeljärvellä, tansseja Valasrannalla, yhteislaulua ja lavarunoutta.

Laula kanssamme -tapahtumassa Säkylän torilla 22. heinäkuuta kello 10 yleisöä laulattavat Arto Nuotio, Maria Tyyster ja Duo Aurajoki.

Ruukinpuiston kesäillassa 22. heinäkuuta kello 17 esiintyvät Eija Kantola ja Kyösti Mäkimattila.

Sieravuoressa järjestetään 30.–31. heinäkuuta Lavarunofestivaali, jonka open mic -osuudessa teemana on Pyhäjärvi.

Säkylän kunnan liiketoimintajohtaja Hanna Nieminen toivoo, että tapahtumaviikosta tulisi jatkuva perinne.

– Koronan vuoksi moni varmaan on pohtinut, millaista ja miten isoa tapahtumaa voi järjestää. Ensi vuonna pääsemme sitten tekemään tapahtumaa toivottavasti jo eri lähtökohdista.

Säkylän kesäkämpälle tulossa jatkoaikaa

Säkylä tempaisi Pöytyän innoittamana ja pani kalustetun kesäkämpän vuokrattavaksi kaikille halukkaille.

Kahden viikon ja 250 euron vuokramahdollisuuteen onkin Säkylän kunnan liiketoimintajohtaja Hanna Niemisen mukaan tarttunut niin moni, että jatkoaikaakin mietitään.

– Saimme kaikki kahden viikon jaksot täyteen, ja nyt on paineita, että jatkaisimme syyskuullekin. Kiinnostusta on ollut sen verran paljon.

– Palaute on ollut vuokralaisilta erittäin hyvää, ja kaikki on mennyt sujuvan mutkattomasti.

Niemisen mukaan vuokralaisia on innostanut etenkin mahdollisuus halpaan lomamajoitukseen.

– Toivon, että tällaisia tulisi enemmänkin ympäri Suomen, niin voisi lähteä itsekin kokeilemaan.

– Joku 900 euron viikkohinta mökistä voi vähän kauhistuttaa. Ainakin minä haluan lähteä johonkin sen seudun, enkä vain mökin vuoksi, Nieminen pohtii.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut