Nykytaide levittäytyy jälleen kartanon maille

Ympäristökoru-näyttely on kunnianosoitus luonnolle ja maisemalle, mutta teoksissa näkyy myös vastuu ympäristöstä. Vuojokisäätiön toiminnanjohtaja Kati Vainio laskee jokivettä lasiin Henry Merimaan juoma-automaatista. Teos on nimeltään Virkistyspaikka. Kuva: Juha Sinisalo.

Toista kertaa Vuojoen kartanossa ja puistossa järjestettävä Ympäristökoru-näyttely yhdistää ympäristön, nykytaiteen ja muotoilun. Esillä on teoksia 17 eri taiteilijalta.

Rauman seudulta ympäristöä ja luontosuhdetta pohdiskelevassa näyttelyssä ovat mukana kuvanveistäjät Reijo Paavilainen ja Eila Minkkinen, keraamikko Taru-Taina Nora ja kuvataiteilija Pia Salo.

Reetta Partanen tutkii omissa teoksissaan luontosuhdetta. Etualalla muotoilija Justus K:n Kruunu-teos.

Ympäristönäkökulma tulee esille näyttelyn teoksissa luonnon- ja kierrätysmateriaalien kautta. Konkreettisimmin ottaa kantaa Henry Merimaa, joka on sijoittanut kartanon puistoon Eurajoen vedellä täytettyjä juoma-automaatteja.

Yleisö voi tutustua näyttelyyn kartan avulla. Ympäristökoru on esillä kartanon puistossa, galleriatilassa ja päärakennuksen portaikossa elokuun loppuun saakka.

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.