Nyt avautuu latukonejupakassa silmätikuksi joutunut poliitikko – "On totuttu liian hyvään ja kiitosta annetaan liian vähän"

Rainer Lehden mielestä yksimielinen päätös henkilöityi harmittavasti häneen.

Rauman teknisen valiokunnan puheenjohtaja Rainer Lehti (sd.) on saanut palautetta siitä, että valiokunta otti kolmen viikon tuumaustauon hiihtoväen kuumeisesti odottaman latukoneen hankinnassa.

Uudesta latukoneesta syntynyt jupakka harmittaa Rauman teknisen valiokunnan puheenjohtaja Rainer Lehteä (sd.). Lehti kokee joutuneensa hampaisiin, kun latukonehankinta viivästyi.

Lehti muistuttaa, että koko valiokunta oli yksimielinen, kun latukoneen hankinta palautettiin syyskuussa uudelleen valmisteltavaksi.

– Harmittaa, että tämä henkilöityi niin vahvasti minuun. Se tuntuu kurjalta. Kritiikkiä jos annetaan, toivoisin, että se tehtäisiin sitten omalla nimellä, Lehti sanoo.

Lehti ottaa esimerkiksi sanomalehti Länsi-Suomen Tekstaritalikossa julkaistun viestiin, jossa todettiin, että "Mahtaa Rainer Lehteä harmittaa, kun ei saanutkaan pilattua koko talven hiihtoja Raumalla" (LS 13.10).

– Katson tällaisen syytöksen aika kohtuuttomaksi.

Kolmen viikon viivästys

Tekninen valiokunta teki päätöksen uuden latukoneen ostamisesta kolme viikkoa sen jälkeen, kun se ensimmäisen kerran käsitteli asiaa.

– Siinä ei vielä mitään menetetä. Tammikuussa se tulee, Lehti toteaa.

Syy lykkäykselle oli Lehden mukaan se, että valiokunta halusi selvittää vanhan latukoneen säilyttämisen mahdollisuuden.

– Hankinta olisi varmasti mennyt sukkana läpi, mutta teknisessä valiokunnassa syntyi keskustelua, että olisiko mahdollista säilyttää vanha latukone ja ajaa sillä latuja muuallekin kuin Lähdepellolle eli vaikka Latumajalle, Lappiin ja Pyytjärvelle. Tässä ajateltiin hiihdon harrastajia laajemmin.

Rahakin olisi riittänyt, vaikka vanhaa konetta ei olisi annettu vaihdossa. Lehden mukaan myöhemmissä selvittelyissä kuitenkin tuli ilmi, ettei vanhaa kannata säilyttää.

– Tuli selväksi, että alkuperäinen esitys oli hyvä esitys. Vakuutuin siitä ja sillä mentiin.

Hyväksytyksi tuli Kessu Oy:n jättämä tarjous, jossa kaupunkiin saapuu uusi kone ja vanha Paana lähtee pois vaihdossa. Hinta on vaihtohyvityksen kera 172 000 euroa.

Raha kesken vuoden

Rauman kaupunginvaltuusto myönsi elokuussa rahat uuden latukoneen hankintaan. Summa oli 240 000 euroa.

Kesken vuotta annettu lisämääräraha kertoo Lehden mukaan siitä, että Raumalla halutaan pitää hyvät olosuhteet hiihdon harrastajille.

– Nyt pitää antaa kiitosta päättäjille. Jos se olisi normaalissa järjestyksessä mennyt, latukone olisi ollut vasta ensi vuoden budjetissa, Lehti sanoo.

Lehti huomauttaa, että länsirannikko on todella haastavaa aluetta hiihtourheilun harrastamiseen.

– Haluan nähdä sellaista viestiä, että kiitetään henkilöstöä, joka tekee vaikeissa olosuhteissa latua. Riitaa ja tölvimistä kuulee kyllä, mutta itse näen sen toisin päin, että ei tämä saa olla elämää suurempi asia.

– Sellaisia terveisiä hiihtoväelle, että Raumalla on edelleen todella monipuoliset ja hyvät harrastusmahdollisuudet moneen eri liikuntalajiin. Kun on totuttu liian hyvään, kiitosta annetaan liian vähän.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut