Nyt ei ainakaan hukka peri

Satakunnan luonnonsuojelupiiri järjesti sunnuntaina yhdessä Luonto-Liiton susiryhmän kanssa petoaitatalkoot Huhdan kylässä.

Eurajoen tienoolla on viimeisten viiden vuoden ajan liikkunut susia. Eläimet eivät vielä ole aiheuttaneet suurempia vahinkoja. Petoaitojen avulla susista ei jatkossakaan koidu haittaa tuotantotilallisten eläimille.

Petoaitatalkoisiin osallistuneen Satakunnan luonnonsuojelupiirin
Esa Hankosenmukaan vahinkojen ennaltaehkäisy on kaikille osapuolille edullisempaa.

Eilen valmistunut petoaita oli Eurajoen ensimmäinen. Ensimmäiset susireviirillä pidetyt aitatalkoot taas pidettiin viime vuonna Porissa.

– Suosittelen ihmisiä hakemaan petoaitatukea, jos se on suinkin mahdollista, Esa Hankonen kehotti.

Laiduntilalliset voivat hakea petoaitatukea maa- ja metsätalousministeriöstä. Ministeriö voi Riistakeskuksen kautta myöntää kaikki aidan tekoon tarvittavat materiaalit.

Noin 3 000 euron arvoisesta materiaalipaketista tehdään Riistakeskuksen kanssa nimellinen vuokrasopimus. Käytännössä materiaalit ja niiden rahtaus ovat tilallisille ilmaisia, ja heidän tehtäväkseen jää aidan pystyttäminen.

Esa Hankonen kertoi, että Luonto-Liitosta ja Satakunnan luonnonsuojelupiiristä tullaan mielellään auttamaan esimerkiksi kiireisiä lampureita aitapaketin pystytyksessä.